Új műsorvezető-párosok a képernyőről

Ördög Nóra, Rising Star, TV2, Majka
Vágólapra másolva!
Egy tévéműsor sikere azon is múlik, hogy a műsorvezető-párok hogy tudnak együttműködni, mennyire képesek felerősíteni egymást, vagy épp ellenkezőleg: mennyire oltják ki a másik személyiségét. A nézőnek zavaró, ha folyton egymás szavába vágnak, ha nem figyelnek egymásra, vagy ha túlságosan is sokat foglalkoznak a másikkal. 2014-ben több új párost is láthattunk a képernyőn: Liptai Claudia először vezetett kvízműsort Kasza Tibivel, Ördög Nóra Majka mellett tűnt fel a Rising Star-ban, Weisz Fanni Nagy Sándorral járta az országot, és Berki Krisztiánt is beültették Czippán Anett mellé egy reggeli magazinműsorba. Hogy tudtak idén együtt dolgozni a friss párosok, és féltek-e a közös munkától?
Vágólapra másolva!

Liptai Claudia és Kasza Tibi

A TV2 új kvízműsorát, a Bumm!-ot vezette ősszel közösen Liptai Claudia és Kasza Tibi, akik az első perctől kezdve jó párost alkottak a képernyőn. Liptainak már jócskán van tapasztalata a tévés műsorok terén: párosban vezetett műsort a Mokká-ban, láthattuk a Big Brother-ben, a Megasztár-ban és a Mr és Mrs - A sztárpár show-ban és A nagy duett-ben Tilla oldalán.

A kívzshow indulása előtt Kasza Tibi az Origónak elmondta, hogy miért szeretnek együtt dolgozni: „Elcsépelten hangzik, de úgy mondanám, hogy megvan köztünk a kémia. Szórakoztató kettőst alkotunk, ami kicsit csipkelődős, kicsit egymásba maró, a játékossal együtt játszó. Ez annak köszönhető, hogy kedveljük egymást, és hasonló fanyar a humorunk is. Olyan biztonságérzet van mindkettőnkben, hogy ha bárhol van vége egy mondatnak nálam, ránézek Claura, és ő rögtön tudja folytatni. Ez működik fordítva is, bárhol van vége nála, akkor én is tudom, hogy ő miről beszél, és tudom vinni tovább. Ezt nem lehet kialakítani, ez vagy van, vagy nincs egy páros között.”

Hasonlóan fanyar a humorok, kedvelik egymást Forrás: TV2 Sajtószoba

Weisz Fanni és Nagy Sándor

Az M1-en futó Ég, föld, férfi, nő című műsor október óta van képernyőn, s míg Nagy Sándor tapasztalt műsorvezetőnek számított, Weisz Fanninak nem volt rutinja a képernyőn. A helyzetet az is nehezítette, hogy a modell siket, így ki kellett alakítaniuk a közös kommunikációt.

A páros kiválóan működik együtt, noha Weisz Fanni az Origónak elmesélte, hogy az első találkozásnál megjelent társa szemében a bizonytalanság: „Én ezt rögtön megláttam rajta, és ebből még több bátorságot merítettem. Arra gondoltam, meg kell győznöm arról, hogy szót fogunk érteni, és attól a perctől kezdve kiválóan működik köztünk a kommunikáció. Annak ellenére, hogy nem ismerte a jelnyelvet, már a próbaforgatáson olyan erős testbeszédet használt, hogy meg is lepődtem. Egy kicsi félelem természetesen volt bennem, de az első pár találkozás után ez teljesen elmúlt. Maradt a vidámság és a jókedv.”

Sok vicces sztorijuk van a kezdeti időszakról Forrás: Ég,föld,férfi,nő

„Amikor a sajtótájékoztatón ültünk, Sanyi elkezdett a fülembe suttogni, az nagyon vicces jelenet volt. Az jutott eszembe hirtelen, hogy aki ezt látta, vajon mire gondolhatott? Eleinte a forgatások alatt többször is utánam kiabált, mire anya mindig viccesen odaszólt, hogy kicsit hangosabban. A legviccesebb az volt benne, hogy sokszor megkísérelte a hangosabb kiáltást, de már tudja, hogy utánam futni kell. Nagy öröm, hogy a stáb minden tagja kedveskedik nekem új jelekkel, amit megtanulnak a jelnyelvi szótárából, sőt még a telefonos applikációt is letöltötték miattam” – mesélte.

Korábban már találkoztak, azonban ez a munka merőben eltért az előzőektől. „Eleinte voltak természetesen kétségeim a gördülékeny kommunikációval kapcsolatban, de szerencsére Fanni egy vagány, belevaló csaj, aki a siketségéből adódó nehézségeket simán áthidalja humorral, kecses kézjelekkel és a hangjával – amit tudom, hogy nem szeret, de szerintem kedves és aranyos. Be kell ismernem, hogy nem bizonyultam valami jó tanulónak, ami a jelnyelvet illeti, de Fanni szerencsére nem adja fel az oktatásomat a szerényke sikereim ellenére sem. Forgatásról forgatásra egyre többet tudunk meg egymásról, a munkatársainkról és az országunkról, remélhetőleg a nézők örömére” – mondta el Nagy Sándor.

Czippán Anett és Berki Krisztián

A FEM3 reggeli műsorát vezetik szeptember elsejétől, és bár kezdetben nem volt meg köztük az összhang, az elmúlt időszakban kezdtek egymásra hangolódni. „Anett a TV2 egyik legszebb műsorvezetője” – mondta párjáról Berki Krisztián.

„Tudtam, hogy már hat éve a csatornánál van, megnyugtató volt számomra, hogy szakmailag is kitűnő társat kaptam. Nagyon stabilan teljesítő, megbízható kolléga. Szakmailag nincsenek kilengései, klasszikus értelemben vett műsorvezető. Sokat tanultam tőle, ami főként az adásokra való felkészülést jelenti. Amikor már biztossá vált, hogy egy időre kicsekkolok az országból, és a FEM3-ból az Éden Hotel miatt, kaptam tőle két személyes ajándékot, ami biztosított arról, hogy nem csak kollégák vagyunk, akik ugyan sokat vitatkoznak, és olykor haragszanak is egymásra, de egyben kedvelik és tisztelik is a másikat. Életemben először érezhettem, hogy – bár az Éden Hotel a karrieremet tekintve még nagyobb kihívást jelentő állomás – veszteség volt otthagyni a FEM3 Café csapatot, még ha csak három hónapra is” –mesélte.

Krisztiánnak meglehetősen nagy a szereplési vágya Forrás: Gazdag Éva /FEM3

Czippán Anett így emlékszik vissza a munka kezdetére: „Őszintén szólva először sokkot kaptam, aztán a legnagyobb meglepetésemre az élő adásokban nagyon jól tudtunk együttműködni. Krisztiánnak meglehetősen nagy a szereplési vágya, de szívesen hagyatkozik tapasztaltabb kollégáira, és kész tanulni tőlük.”

„Amiben nem csalódtam, hogy egy jó poénért bármire képes, ezzel viszont akarata ellenére is megbánthat másokat. Amit viszont megtanultam tőle, az az, hogy ne görcsöljek rá bizonyos dolgokra. Közel két hónapja, hogy elutazott Costa Ricába, így már régóta nem találkoztunk, ezért ha az új évre küldhetek neki egy üzenetet, azt mondanám, hogy egy picit jobban figyeljen a körülötte élőkre” – mondta.

Ördög Nóra és Majka

A Rising Star színpadán közösen jelent meg Ördög Nóra és Majoros Péter, a TV2 tehetségkutatója az első közös munkájuk. Ördög Nóra az RTL Klub képernyőjén már többször szerepelt egy-egy páros tagjaként, az X-Faktor első adását Sebestyén Balázzsal csinálta, Stohl Andrással dolgozott a Szombat esti láz-ban és a Csillag születik-ben, de szerepelt Liluval, Csonka Andrással és Szujó Zoltánnal is egy műsorban. A műsorvezetőnek nagy rutinja van abban, hogy milyen kettesben vinni egy showműsort, pont emiatt gondolta úgy Majka, hogy csakis jól járhat vele.

Ördög Nóra helye biztos volt, mellé kerestek társat Forrás: Istvan Ruff

„Már az elejétől kezdve én voltam a kérdéses személy, Nóri meg a fix, úgyhogy ő volt az, akinek izgulnia kellett. Sokáig nem volt biztos, hogy én is beszállok, mert olyan sok volt az elfoglaltságom. Én tudtam róla, hogy profi” – mesélte Majka. Azért szeret Ördög Nórával együtt dolgozni, mert bármit megold, „ő egy kis aranytündér, én meg »tahó« vagyok! Jó a kontraszt.” A rapper azt is elmesélte, hogy ha lemerül Ördög Nóra telefonja, akkor kölcsönadja neki az övét, hogy üzenhessen a férjének. "Szívecskéket küldözget róla a férjének. Ha valaki egyszer meglátja, hogy mi fut a Nánási név alatt a telefonomban, akkor biztos, hogy magyarázkodnom kell majd.”

Ördög Nóra kíváncsi volt, hogy milyen lesz a közös munka, és úgy érezte, mivel annyira különbözőek, ebből biztosan valami izgalmas dolog fog kisülni. „Természetesen figyelemmel kísértem Majka dolgait már korábban is, nem is nagyon lehet elmenni mellette szó nélkül. Bírom, hogy azonnal kimondja, amit gondol. Én ennél általában megfontoltabb vagyok, de örülök, ha rám is ragad az ő ösztönösségéből valami. Más tulajdonságaim jönnek elő mellette, új színeket hoz ki belőlem. Erre számítottam, és ez is valósult meg” – mondta.

Új beceneveket kapott Majkától Forrás: Istvan Ruff

„Hetek óta Dorottyának hív, ami egy elszólásból indult. Az egyik próbán véletlenül ledórázott, és ezen akkor annyira elkezdtünk röhögni, hogy megmaradt. Azóta szisztematikusan Dorottyának hív, szóval aki nem tudja az előzményeket, nem is érti, mi történik. Már rendszeresen a Facebookra is úgy posztol közös képet, hogy Dorottyaként említ, úgyhogy lett egy új becenevem Majkának köszönhetően. Jó hangulatban telnek a próbák, folyamatosan megy egymás ugratása, mostanában például fogadni szoktunk, hogy az adásmenetből egy-egy részt hányszor fogunk újrapróbálni. Múlt héten ő nyert tőlem egy ezrest, most pedig én tőle” – árulta el Ördög Nóra.

Baukó Éva és Aurelio

Baukó Éva még Dél-Afrikában táborozott a realityben, amikor műsorvezető-társa levélben közölte vele, hogy a Való Világ háttérműsorát közösen vezetik majd. A BeleValó párosa jól működik együtt a képernyőn, noha egyiküknek sem volt korábban hasonló munkája.

„Nagyon örültem, hogy Aurelióval dolgozhatok együtt, igazán szórakoztató egyéniség. Nem ismertem a BeleValó előtt személyesen, de a tévés szerepléseit látva szimpatikusnak találtam. Egyikünk sem hétköznapi karakter, így nagy izgalommal vártam a kezdést. Mivel még egyikünk sem vezetett műsort, voltak félelmeim. Szerencsére gyorsan egy hullámhosszra kerültünk, de még sokszor egymás szavába vágunk. Van még hová fejlődnünk, de mind a ketten nagyon akarjuk és hálásak vagyunk a lehetőségért, úgyhogy igyekszünk” – mesélte az Origónak Baukó Éva.

BeleValó Forrás: RTL Sajtóklub

Az élő adásokban sok bókot kap társától, amitől zavarba jön, és váratlan események is történnek. „Az egyik adásban például hirtelen táncra perdült, és persze engem is megtáncoltatott, amin nagyon meglepődtem.”

A páros másik tagja, Aurelio úgy gondolja, sokban hasonlítanak egymásra, ezért tudnak együttműködni. „Elég bolond vagyok, és bírom a hozzám hasonlókat. Tisztában voltam, vele hogy nem azért kértek fel a BeleValó-ra, mert olyan jó műsorvezető vagyok, hanem, hogy önmagamat adjam. Nem izgultam soha a kamera előtt, sem a Való Világ-ban, sem a Celeb vagyok!-ban, de itt az első két hétben annyira, mint még soha. Nem tudtam teljesen magamat adni. Lassan megszokom ezt az új helyzetet, és megmutatom, hogy itt is Aurelióként vagyok a legjobb” – mesélte.

„Évivel kapcsolatban imádom, hogy tulajdonképpen nem is ketten, hanem négyen vezetünk műsort. Évi, az ikrek és én. Igyekszik hangsúlyozni az előnyös tulajdonságait, amit én többnyire szóvá is teszek, hiszen nem lehet őket figyelmen kívül hagyni.”