Borbás Marcsi: A főzés úgy jó, ha kicsit önző az ember

Vágólapra másolva!
December 5-én került a könyvesboltokba Borbás Marcsi receptgyűjteménye A sűrűje címmel, ami a Gasztroangyal-ban megismert ételek mellett a műsorvezető saját családi kedvenceit is bemutatja. A könyvben szereplő 100 étel mindegyikét ő maga készítette, az elmúlt hónapokban a televíziós munkái mellett hobbijának, a gasztronómiának és a főzésnek szentelte minden idejét. A műsorvezető az Origónak mesélt.
Vágólapra másolva!

Már a Gasztroangyal is annak hatására készült el, hogy a nagy mennyiségű gasztronómiai tudást, amit az évek során felhalmozott, munkatársai unszolására meg akarta örökíteni, hogy ne vesszen kárba. "Egy szerkesztő kollégám, akivel a Főtér című műsort is közösen készítettük, erősen unszolt évekkel ezelőtt, hogy készítsünk gasztronómiával foglalkozó tévéműsort. Most ismét ő noszogatott, hogy igenis meg kell írni ezt a könyvet, mert az ilyen típusú ételekből a legnagyobb adatbankom nekem van. Évek óta kérdezgetik a nézők is, hogy mikor lesz már könyv a tévében elhangzott dolgokból, de eddig nem igazán volt időm, ki kellett várni, míg tudok ezzel foglalkozni" - mondta az Origónak.

A Gasztroangyal is azért született, mert nagy szenvedélye a főzés Forrás: Borbás Marcsi/Facebook

"Ezek az én kedvenc ételeim, de sajnos mind nem fért bele, ez nagyjából az egyharmada annak, amit szeretek elkészíteni. Mindenképpen tervezem a folytatást, biztosan lesz következő kötet. Az elsőben korszerű ételek is szerepelnek, de jórészt a hagyományos, tradicionális konyhát mutatom be, a családi recepteket őrizve, részben saját ízlésemnek megfelelően átalakítva" - mesélte.

Az összes ételt ő készítette el, az ételfotóknál pedig direkt figyeltek arra, hogy olyan legyen a fogás, mint amilyen annak lesz, aki otthon utána csinálja. "A főzés úgy jó igazán, ha kicsit önző az ember, tehát ha te magad élvezed, amit csinálsz. Az csak plusz élmény, ha a család ezt jóízűen elfogyasztja, és bezsebelheted a dicséreteket. Maga a főzési folyamat a nagy élvezet, és míg táplálom a családomat, pluszban sikerélményt szerzek. Nincs határozott célközönség, a Gasztroangyal-nál is úgy gondoltam, hogy a negyvenes nők lesznek jellemzően a nézőink, de erre azóta a felmérések rácáfoltak. Fiataloknál most nagy trend, hogy főznek és egészségesen táplálkoznak, ebben is próbálok segíteni."