Ismert arcok is kerültek Vészhelyzetbe

Ray Liotta Vészhelyzet
Vágólapra másolva!
Pontosan húsz évvel ezelőtt, 1994. szeptember 19-én indult el a Vészhelyzet, amely nemcsak a főszereplők karrierjét indította be, de számos sztárvendéget is felvonultatott, Sally Fieldnek és Ray Liottának még Emmy-díjat is hozott.
Vágólapra másolva!

A Vészhelyzet neves vendégszereplői közül ketten Emmy-díjat is kaptak alakításukért: Sally Field Abby anyját alakította, aki egy sérüléssel bekerült a kórházba, és flörtölt is egy sort a kezét összevarró Kovac dokival. Közben Abby is megjelent, aki láthatóan nem volt jó viszonyban az anyjával, Field karaktere szó szeint neki is esett:

A másik Emmy-nyertes Ray Liotta volt, aki Az utolsó jelenet és a Kísérlet című filmjei között vállalta el a vendégszerepet. Ő egy haldokló alkoholistát játszott, aki nagyon nehezen nézett szembe sorsával, ráadásul különféle hallucinációk is gyötörték:

Emmyre jelölték Ewan McGregort is, aki egy bolti rablót játszott az egyik epizódban. Menekülés közben magával vitte a Hathaway nővért játszó Julianna Marguliest is, a kalandot azonban nem úszta meg: a nővér hiába figyelmeztette, hogy ne fusson el az őket megállító rendőr elől, McGregor karaktere nem hallgatott rá - a járőr azonnal le is lőtte:

Forest Whitaker visszatérő szereplő volt, hat epizódban is megjelent, egy beteget játszott, aki beperelte Kovac doktort. Az ő vendégjátékáról nem találtunk külön videót, a készítőknek azonban nyilvánvalóan fontos volt, hiszen vele (is) promózták az aktuális évadot:

James Woods már jóval a jegesvödrös kihívás előtt felhívta a figyelmet az ALS-szindrómára, miután egy ilyen betegségben szenvedő pácienst játszott az egyik epizódban. A történetbe vitt egy kis csavart, hogy ő maga is orvos volt, sőt többet tanított is a kórházban dolgozó dokik közül.

Alan Alda, a M.A.S.H. sztárja szintén orvost játszott, aki maga is beteg lett, Alzheimer-kór gyötörte - amúgy a karaktere dr. Weaver egykori tanára volt, több epizódban is megjelent. A hatodik évad forgatási bakijait összegyűjtő kisfilmben 4.25-nél jelenik meg, a dr. Greene-t alakító Anthony Edwardsszal próbál meg többször felvenni egy jelenetet:

A fentieken kívül más nagy nevekkel is találkozhattunk a sorozat tizenöt évadja alatt, többek között Ernest Borgnine, Stanley Tucci vagy George Clooney nagynénje, az alapvetően énekesként ismert Rosemary Clooney is megjelent a chicagói kórházban.

A kórházas sorozatokkal itt foglalkoztunk, a Vészhelyzet legjobb pasijait itt listáztuk; a sorozat rendezőiről itt, a szereplők utóéletéről pedig itt olvashat.