Velük tuti nem dolgoznánk együtt

Premiere Of Lionsgate And Roadside Attractions' "Life Of Crime" - Arrivals GettyImageRank3 VERTICAL USA California Hollywood - California Film Premiere Premiere Red Carpet Event Roadside Attractions Jennifer Aniston Arts Culture and Entertainment Attendin
HOLLYWOOD, CA - AUGUST 27: Actress Jennifer Aniston attends the premiere of Lionsgate and Roadside Attractions' 'Life of Crime' at ArcLight Cinemas on August 27, 2014 in Hollywood, California. Jason Merritt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ahogyan majdnem minden munkahelyen, a tévéiparban is vannak elviselhetetlen alakok, akikkel nagyon nehéz együtt dolgozni. Charlie Sheent jó okkal rúgták ki a Két pasi - meg egy kicsi-ből, Lindsay Lohan csak hátráltatja a forgatást, Jennifer Aniston nagyon fenn hordja az orrát, és rajtuk kívül is akad még pár tévés színész, akivel nem nehéz összeveszni.
Vágólapra másolva!

Charlie Sheen

A Két pasi - meg egy kicsi stábjánál és a producereknél 2011-ben telt be a pohár, miután a sorozat sztárja, Charlie Sheen egy rádióinterjúban mindennek elmondta a széria alkotóját, Chuck Lorre-t. Az író-producert bohócnak és sarlatánnak nevezte, zsidó származásával élcelődött, majd lopással vádolta őt és a sorozatot adó CBS-t is - a Két pasi - meg egy kicsi-t pedig a saját show-jaként aposztrofálta. Válaszul kitették őt a szériából, Sheen azonban folytatta az ámokfutást, sőt új sorozatából, a Nyugi Charlie!-ból is kirúgatta kolléganőjét, Selma Blairt.

Forrás: AFP/Jason Merritt


Lindsay Lohan

Lindsay Lohan szintén nem egyszerű eset, bájos gyereksztárból botrányhőssé nőtte ki magát, ügyeiről mi is cikkeztünk sokat. A színésznő a Nyugi Charlie! egy epizódjában is vendégszerepelt, de a beszámolók szerint inkább csak hátráltatta a forgatást. "A második forgatási napján tulajdonképpen már csak a lakókocsijában üldögélt, folyamatosan halogatta a jelenetei felvételét, majd elrohant a pasija koncertjére. Mindenki szinte túsznak érezte magát" - mondta akkor egy stábtag az E! Newsnak.

Forrás: AFP/Andrew H. Walker


Katherine Heigl

Több forrás szerint Katherine Heigl Lohanhez hasonlóan viselkedik a forgatásokon, nehezen bújik elő a lakókocsijából, állandóan megkérdőjelezi a forgatókönyvet, csak rabolja mások idejét. A színésznőnek rossz szokása az is, hogy nyilvánosan leszólja azokat a produkciókat, amelyekben benne van: a Felkoppintva szerinte szexista, a Grace kliniká-ban való szerepléséről pedig azt találta mondani, hogy a sorozat rossz írói miatt nem fogják soha Emmyre jelölni - ehhez képest 2007-ben el is nyerte a díjat.

Forrás: AFP/Jason Merritt


Mandy Patinkin

A Gyilkos elmék és a Homeland sztárja a New York Timesnak maga mesélt arról, mennyire kiállhatatlan volt a Chicago Hope kórház forgatása idején: "Sosem hallgattam meg a rendezőket, mert el voltam kényeztetve. Olyan hihetetlenül tehetséges emberekkel kezdtem, mint Milos Forman, Sidney Lumet vagy James Lapine, szóval csak annyit mondtam a rendezőknek: Ne beszéljetek hozzám, nem érdekel a véleményetek. Nagyon utálatosan viselkedtem." Patinkin aztán a Gyilkos elmék-től is fura körülmények között távozott, amiről mi is beszámoltunk annak idején.

Forrás: AFP/Joe Kohen


William Shatner

Kirk kapitányként rajongók milliói zárták a szívükbe, kollégái azonban bizonyára nem voltak róla túl jó véleménnyel. 2004-ben az Alzheimer-kórban szenvedő James Doohan (a Star Trek Scottyja) rajongói találkozójára hívták meg, amire csak így reagált: "Nem akarok elmenni, semmi dolgom ezzel az Alzheimer-szarral." 2010-ben George Takei (Sulu kapitány) elmondta Howard Sternnek, hogy nem ez volt Shatner egyetlen ilyen megnyilvánulása, a Star Trek forgatásáról is gyakran kivonult, ha épp nem úgy mentek a dolgok, ahogy ő szerette volna.

Forrás: AFP/Ethan Miller


Kiefer Sutherland

Ha hinni lehet Freddie Prinze Jr.-nak, Kiefer Sutherlanddel sem könnyű együtt dolgozni, Prinze még a tévéiparból is kilépett miatta egy időre. A tinifilmekkel befutott színész az idei Comic-Conon akadt ki, a 24-ben való közös munkájukról többek között ezt mondta: "Minden pillanatát utáltam. Kiefer pedig a legkevésbé profi fickó a világon, és ezt a szemébe is elmondanám. Szerintem mindenki, aki dolgozott vele, ezt mondaná." Sutherland ehhez képest profi módon, meglehetősen elegánsan vágott vissza.

Forrás: AFP/Ethan Miller


Teri Hatcher

Úgy tűnik, a Született feleségek Susanje korántsem olyan bájos, mint amilyennek a szerepben mutatta magát, sőt a sorozat alkotója, Marc Cherry szerint egyenesen "a leggonoszabb nő a világon". A színésznőt kolléganői sem kedvelhették túlságosan, ami a sorozat végeztével ki is derült: Eva Longoria, Marcia Cross, Felicity Huffman és Vanessa Williams ugyanis közös búcsúajándékkal lepték meg a stábtagokat, Hatchert azonban kihagyták a szervezésből, és a neve a mellékelt üdvözlőkártyán sem szerepelt.

Forrás: AFP/Jason Merritt


Chevy Chase

A komikus legutóbbi sorozata, a Balfékek forgatásán a széria készítőjével, Dan Harmonnal veszett össze. Az egész vita állítólag egy partin kezdődött, ahol Harmon megbántotta Chase-t, mire a színész hagyott neki egy dühös hangüzenetet - a konfliktus aztán abban csúcsosodott ki, hogy Chase egyszer otthagyta a forgatást, ami miatt több jelenetet nem tudtak felvenni a szoros határidők mellett. Harmonnál betelt a pohár, távozott a sorozattól, majd egy évaddal később Chase is, mire az író-producer azonnal visszatért.

Forrás: AFP/Jason Merritt


Shannen Doherty

Shannen Dohertyre a Beverly Hills 90210 idején nagyjából minden kollégája panaszkodott, így az írók a karakterét, Brendát inkább elküldték Londonba egy idő után. Aaron Spelling producer szerint csak annyi volt a baj a lánnyal, hogy túl őszinte volt, amit a többiek nem viseltek jól. "Mindig a jó ügyért álltam ki, de nem voltam mindig diplomatikus" - mondta erről maga Doherty a People magazinnak. A színésznő aztán a Bűbájos boszorkák alatt sem viselkedett másként, Alyssa Milanóval rendre összevesztek a forgatásokon.

Forrás: AFP/Brad Barket


Jennifer Aniston

A Jóbarátok Rachelje egy igazi díva: a forgatásokon állítólag mindig külön ebédel, nem hajlandó vegyülni a stábtagokkal, és a stúdióval fizetteti a fodrászát is, akinek állandóan vele kell lennie - ami a produkciónak nagyjából 50 ezer dollárba kerül hetente. Aniston legutóbbi tévés szereplésével is kiakasztott jó pár rajongót, Jimmy Kimmel vendégeként ugyanis szemmel láthatóan nem örült, hogy a showman összehozta a Jóbarátok másik két színésznőjével, Courteney Coxszal és Lisa Kudrow-val - bár utólag ezt azzal magyarázták, hogy csak színészkedett.

Forrás: AFP/Jason Merritt


A magyarok nem rumliznak annyit

Itthon nem annyira jellemző, hogy sokat hisztiznének a tévés színészek. Ennek oka valószínűleg a kis piacban keresendő, egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy elszálljanak, ha akarnak még sorozatban szerepelni. A különféle produkciók illetékesei az Origo megkeresésére azt is elmondták, hogy az ismertebb képernyősök közül sokan menedzserrel dolgoznak, illetve olykor az is előfordul, hogy az adott csatorna egy egész produkciót ügynökségre bíz - ezekben az esetekben a sztár hisztije az ügynökön csapódik le, a csatornák munkatársai nem észlelnek annyit belőle.

Vannak azért nálunk is problémás esetek

Vannak persze a magyar színészek között is olyanok, akik közismerten nehéz esetek, ez néha egy-egy interjú alkalmával is megmutatkozik. Egyik legismertebb férfi színészünk, aki modortalanságáról is ismert, egy sorozatepizód leforgatása után például három doboz sörrel érkezett meg a beszélgetésre, aminek az Origo jó ideje várakozó újságírója és fotósa megörült - a sztár azonban nem kínált, az interjú közben egyedül legurította mindhárom sört, majd elindult a kocsija felé.

A Nemzet Színészei között is van olyan, akivel újságíróként nehezen tudtunk együtt dolgozni: a színháza előterébe megbeszélt interjún először nem jelent meg, majd, amikor felhívtuk, hogy merre jár, elkezdett szabadkozni, hogy elnézte a dátumot. A másnap megvalósult interjút kimondottan jónak éreztük, a szöveg visszaküldése után a művész azonban rögtön hívott, hogy ez így nem lesz jó, ismételjük meg a beszélgetést. Végül annyira kicsontozta a mondanivalóját - gyakorlatilag az összes valamire való sztorit és véleményt kivette belőle -, hogy az interjút meg sem jelentettük.