Nők a magyar hangok mögött: Kiss Virág

Kiss Virág Magdolna színésznő, szinkronszínész
Budapest, 2014.07.24.
Fotó: Marton Szilvia
Kiss Virág Magdolna színésznő, szinkronszínész Budapest, 2014.07.24. Fotó: Marton Szilvia
Vágólapra másolva!
Kiss Virágot még mindig megállítják az utcán, ha felismerik hangjában a Jackie Brown Melanie-jét, vagy a Vissza a jövőbe Jennifer McFly-ját. Számtalan filmben és sorozatban hallhattuk már a Natalia Oreiro szinkronizálásával híressé vált színésznőt, aki szinkronrendezőként is dolgozik a Yellow Stúdióban. Legutóbbi munkái közül a Downton Abbey magyar változatáért elnyerte a tavalyi év legjobb szinkronrendezője díjat. Korábban számos, szinkronból is ismert színésznőt fotóztunk, most ő van soron.
Vágólapra másolva!

Ugyan kevesebbet szerepel kamera előtt, mint szeretné, de a fotózásokat imádja, különösen, ha értő kezekbe kerül. „Szép ruhákban, szép helyszínen, mi lehetne ebben rossz? Remek érzés volt az objektív előtt állni. A Városligetet amúgy különösen kedvelem, és mivel közel lakom, gyakran sétálok erre, ha pedig éppen autóval vagyok, akkor legtöbbször a Kós Károly sétányon vezetek haza."

Fotó: Marton Szilvia - Origo

Az otthonához közeli városligeti műjégpályát néhány rossz emlékű baleset miatt elkerüli, de szívesen sportol. „Speedfitnesezem minden héten, ez egy fantasztikus találmány. Tulajdonképpen egy kis gépből áll az egész. Rám adnak egy mellényt, ami tele van elektródákkal, előtte bevizezik az alatta lévő ruhámat, majd olyan frekvenciájú áramot kapcsolnak ezekre a kis korongokra, ami a mélyizmokat folyamatosan tornáztatja. Brutálisnak hangzik így elsőre, de egyáltalán nem fájdalmas. A 20 perces torna alatt olyan izommozgást lehet elérni, mintha 4-5 órát konditermeztem volna. Ez nekem nagyon jó, mert amikor semmi időm nincs, ez a 20 perc akkor is belefér. Ezt csinálom, most már harmadik éve."

Fotó: Marton Szilvia - Origo

A barátnőjével és a férjével szokott utazni és mozizni. Előbbi egyben a munkatársa is, dramaturg, a stábban dolgozik. Most volt egy kis nyári leállás, úgyhogy ő is pihen, így többet találkoznak. Bár idén már valószínűleg nem utazik külföldre, elárulta, milyen helyeken szeret nyaralni. „Strand és városok! Egyik nap egy koktéllal kifekszünk a tengerpartra, a másik nap megnézzük a helyi nevezetességeket. Általában minden belefér." Kedvence Olaszország és Franciaország, a nyaralási célpontok közül pedig a nápolyi öbölben fekvő Positano viszi nála a prímet.

Fotó: Marton Szilvia - Origo

Most azonban már az őszi műsorkezdésre készül, és amilyen kritikus a megjelenésével kapcsolatban, ugyanolyan a munkájával is. Az ember azt hinné, nagy kihívás több fronton naponta bizonyítani, könnyedén rácáfol: „Nem, mert most sokat pihentem. Így jöhet bármi. A hajnali kelések, a tizenkét órás forgatási napok!"

Fotó: Marton Szilvia - Origo
Fotó: Marton Szilvia - Origo
Fotó: Marton Szilvia - Origo
Fotó: Marton Szilvia - Origo

Kiss Virág munkáiról itt tájékozódhat. Korábban számos hazai, szinkronból is színésznőt fotóztunk, a cikkek, képek itt találhatóak.

Trencsényi Ádám