A filmezés a természetes drog - mesélnek A munka hősei

Workaholics A munka hősei
Balról jobbra: Anders Holm, Adam DeVine, Blake Anderson
Vágólapra másolva!
A Comedy Central Extrán megy itthon A munka hősei című vígjátéksorozat, amelynek három főszereplője - és egyszersmind készítője - közül kettőt elcsíptünk telefonon. Adam DeVine és Blake Anderson többek között a közös munkáról, drogokról és alkoholról is mesélt, illetve arról, hogy a szüleik miként vélekednek a sorozatról. 
Vágólapra másolva!

A magyarul A munka hősei címet kapott Workaholics három srácról szól, akik elvileg már megkezdték felnőtt életüket, mégsem tudnak sehogy sem elszakadni attól a szellemiségtől, amelyet a főiskolán, egyetemen tettek magukévá. Még mindig közös lakásban laknak, ahol rendre óriási bulikat rendeznek, iszonyú mennyiségű droggal és alkohollal - amiből természetesen munkahelyükön, a call centerben is akadnak problémák.

Saját házukat használták helyszínnek

A szériát együtt készíti a három főszereplő, akik önmagukból is sokat átemeltek a karakterekbe, ezért is nem nevezték át nagyon a figurákat: Blake Andersont a sorozatban Blake Hendersonnak hívják, Adam DeVine-ból Adam DeMamp lett, Anders Holm karaktere pedig az Anders Holmvik nevet kapta.

Balról jobbra: Anders Holm, Adam DeVine, Blake Anderson Forrás: Comedy Central


"Az életben is a legjobb barátok vagyunk, és mi ketten tényleg együtt lakunk abban a házban, amelyet a sorozatban is lehet látni - csak épp Anders helyett egy másik haverral, Kyle Newacheckkel. (Akit egyébként a szériában is látni, ott Hevachecknek hívják - a szerk.) Sok őrültséget is csinálunk együtt, de azért a történetbe kerültek jócskán túlkapások: ha száz százalékban olyanok lennénk, mint a karaktereink, már szerintem rég halottak lennénk" - mondta DeVine.

Nem volt nehéz a tévének eladni

Anderson elmesélte azt is, hogyan indult a sorozatuk. "Mail Order Comedy Groupként alakultunk meg, és ezen a néven az internetre is felpakoltunk vagy nyolcvan videót, viccesnek szánt jeleneteket. A Comedy Central egyik munkatársa felfigyelt ezekre, úgyhogy nem nagyon kellett házalnunk a szériával, tulajdonképpen eleinte nem is gondolkodtunk tévéműsorban." Miután a hülyéskedést csak hobbinak tekintették, mindhárman végeztek kellemetlen vagy simán unalmas munkákat, jól ismerik azt az irodai környezetet is, amiből a sorozatukban viccet csináltak.

A munka hősei Forrás: Comedy Central


Felvetettem a srácoknak, hogy több jelenetben tényleg úgy néznek ki, mintha oltári módon be lennének rúgva vagy szívva, amin jót nevettek, de állításuk szerint nem használnak tudatmódosító szereket a forgatás során. "Sose gondoltuk, hogy saját sorozatunk lesz, és hiába kezdjük jövőre már az ötödik évadot, még mindig egyből másállapotba kerülünk, ahogy elindul a kamera. Gyakorlatilag ez egy természetes drog nekünk" - mondta DeVine.

Nincs köztük főnök

Annak ellenére, hogy milyen témákkal dolgoznak, a szüleik is szeretik a sorozatot. "Nagy punkok az öregeim, fiatalkorukban ők is minden őrültségben benne voltak, általában jókat röhögnek a hülyeségeinken" - vallotta Anderson. DiVine-nal a köztük lévő munkamegosztásról is beszéltek még egy sort, azt mondták, nincs köztük főnök, sőt a hármójuk köré épült írói csapatot is magukkal egyenrangúnak tekintik. Egy biztos, nem nagyon van olyan megbeszélésük, ami ne fulladna röhögésbe.