Ki lakik most Al Bundy házában?

Al Bundy háza
Vágólapra másolva!
Robin Williams halálakor a gyászoló rajongók egy része egy coloradói ház előtt gyűlt össze, amelyet - akárcsak a színészt - az Egy úr az űrből című sorozat tett ismertté. Közben Al Bundy házát már 1998-ban eladták, Laura Palmerét most árulják, a Jóbarátok apartmanházát vagy a Szomszédok lakásait pedig régi rajongóknak mutogatják - íme, a tévétörténet pár ikonikus lakhelye.
Vágólapra másolva!

A coloradói Boulder egyik házának kerítését augusztus 12-én virágok és búcsúüzenetek lepték el, amelyeket Robin Williams rajongói hagytak ott. Nem a színész háza előtt gyülekeztek, hanem annál, amely az Egy úr az űrből című sorozatban Mindy házaként funkcionált - sőt a lánynak még sorozatbeli lakcíme is ugyanaz volt, mint ami a ház valódi címe: 1619 Pine Street.

Egy rajongó pózol Mindy háza előtt Forrás: Twitter/jaredpolis


A régi épületet a későbbiekben is használták néha forgatási helyszínként, feltűnt például a nyolc évadot megért Perfect Strangers egyik epizódjában is, majd annak spin-offjában, a Family Matters-ben vált az egyik mellékszereplő házává.

Laura Palmer házát árulják

A Twin Peaks-ből ismert házat, amelyben a történet szerint Laura Palmer lakott, júliusban kezdték el árulni, de egyelőre nincs nyoma a neten annak, hogy vevőre talált volna. Egy Steve Lange nevű rajongó a Kickstarteren szeretett volna összegyűjteni 600 ezer dollárt, hogy a Washington állambeli házból múzeumot létesítsen, de csak 12-13 ezer dollár jött össze a célra. A múzeum első darabja mindenesetre meg is lett volna a ház megvásárlásával, Laura Palmer hintaszéke ugyanis állítólag még mindig, huszonöt év múltán is ott áll a hálószobában.

Esküvőket tartanak a Southfork Ranchen

Természetesen a Dallas belső jeleneteit nem a legendás Southfork Ranchen vették fel, a hely azonban ma is nyitva áll a látogatók előtt, rendezvényközpontként üzemel. Ha akarunk - és persze, amennyiben a pénztárcánk bírja -, akár ott is aludhatunk a farmon, esetleg az esküvőnket is tarthatjuk ott, olyan relikviákkal körülvéve, mint a puska, amellyel Jockeyt lelőtték vagy a menyasszonyi ruha, amelyben Lucy az oltár elé állt.

Southfork Ranchen esküvőket is tartanak Forrás: Southfork Ranch


A Jóbarátok lakását turistáknak mutogatják

A Jóbarátok belső jeleneteit ugyan nagyobb részt egy burbanki stúdióban vették fel, a ház, amelyet kívülről mutatnak, természetesen valóban létezik, New Yorkban, a Greenwich Village-ben található. New Yorkban járva rengeteg olyan városnéző túrához csatlakozhatunk, amelynek részeként az apartmanház előtt is készíthetünk pár fotót, van olyan séta is, amely kifejezetten a Jóbarátok helyszíneit járja körül.

Kis időre mindenki lehet Carrie Bradshaw

Ugyanez a cég - meg még több másik - szervez olyan tematikus túrát is, amely a Szex és New York emblematikus helyszíneit járja körül. Válogathatunk tehát a programok közül, ha látni szeretnénk azokat a helyeket, ahol Carrie Bradshaw és barátnői töltik mindennapjaikat. A vállalkozó kedvű turista még akár Carrie lakásában is szétnézhet, de felkeresheti emellett Jimmy Choo butikját, meglátogathatja Charlotte galériáját, vagy akár ihat egy Cosmopolitan-koktélt Aidan bárjában.

Megnézhetjük a Szomszédok lakásait is

A gazdagréti lakótelep látképét valószínűleg azok a magyarok is ismerik, akik még csak a fővárosban sem jártak soha, hiszen annak idején a Szomszédok nyitó képsora remekül bemutatta. Ma már, a New York-i Jóbarátok-túra mintájára, itthon is lehet Szomszédok-sétára jelentkezni - egyet az Origo tudósítója is végigjárt, erről itt írtunk bővebben.

A Bundy család házát a sorozat végeztével el is adták Forrás: Redfin/Google Streetview


Eladták a Bundy család házát

Az Egy rém rendes család szereplőinek otthont adó ház a történet szerint Chicagóban, valójában azonban Deerfieldben áll - de legalább az állam, Illinois stimmel. A Redfin nevű ingatlanos portál szerint a házat már 1998-ban, egyből a sorozat vége után eladták 320 ezer dollárért (mai árfolyamon közel 73 millió forintért). Érdekesség, hogy az épülettől körülbelül négy kilométerre található a Butternut Lane, amelyen a Meglógtam a Ferrarival című filmben Ferris Bueller végigrohan, hogy még a szülei előtt hazaérjen.

Jobb híján alaprajzokat is böngészhetünk

Akinek nincs elég pénze ellátogatni kedvenc sorozatkaraktere lakhelyére, az virtuálisan is bóklászhat egy-egy lakásban, köszönhetően egy spanyol lakberendező, Inaki Aliste Lizarralde munkáinak, az egyes sorozatok alapján készült alaprajzoknak.