Pár színész már nem kell a Trónok harcába

Trónok harca
Vágólapra másolva!
Néhány fontosabb karakter elhullott. Vége a negyedik évadnak.
Vágólapra másolva!

Véget ért a negyedik évad, csak akkor olvasson tovább, ha nem zavarja, hogy kiderül pár részlet egy esetleg nem látott epizódból.

Elbúcsúzott a Trónok harca, méghozzá hosszú időre, csak 2015-ben látjuk majd az új részeket. A jelenleg talán legfelkapottabb, legünnepeltebb sorozat utolsó része 7,1 millió amerikai tévézőt vonzott első vetítésre, ezzel elmaradt az ebben az évadban beállított csúcstól, a 7,2 milliótól, de az előző szezon fináléjánál így is jobb.

Forrás: HBO

A ragyogóan kivitelezett, filmszerűen igényes utolsó előtti rész különleges volt abból a szempontból, hogy végig egy helyszínen, a Falnál játszódott (a korábbiak több kiemelt szereplő útját követték egyszerre). A látványos csatajelenetek, mészárlás után az utolsó epizód következett, ahol Cersei nagy pillanatait láthattuk, a kelleténél is nagyobb önbizalommal rendelkező apja arcába vágta a szennyes családi titkokat, az Aryát alakító Maisie Williams bebizonyította, hogy igazi színésznő lesz majd belőle, ha ugyan már nem az.

Meghalt legalább három fontosabb karakter, köztük kettő kiemelt, Tyrion pedig olyat tett, amin mindenki megdöbbent, aki nem olvasta a könyveket. Mi természetesen olvastuk, úgyhogy már vártuk a nyílpuskát – meg várjuk a következő évadokat.