Április a tévében: Trónok harca, Salem, Kaliforgia

Kaliforgia
Vágólapra másolva!
Utolsó évaddal jön David Duchovny sorozata, újra büszkén lobognak a zászlók Westeroson, folytatódik a Mad Men, jön pár újabb boszorkány. Havi sorozatpremierek.
Vágólapra másolva!

Április 4-én tér vissza a képernyőre a Felejthetetlen című sorozat , Poppy Montgomeryvel, a harmadik évaddal (itt olvashat többet róla). 6-án komolyabb versenyzők szállnak ringbe, indul a már bőven kultsorozat státuszba lépett Trónok harca negyedik évadja, és elrajtol a Walking Deadet és más remek szériákat futtató AMC újabb sorozata, a Turn, amely az amerikai polgárháború korába visz.

Ugyanazon a napon folytatódik a Veep, a harmadik évaddal, és startol a Silicon Valley az HBO-n. Utóbbi esetben egy szituációs komédiáról van szó, hat programozó a főszereplő, aki összeköltözik egy lakásba, és megpróbál befutni. A rövid leírás alapján az Agymenők kedvelőinek lehet új kedvence.

Kaliforgia Forrás: Showtime

Pár – hazai nézőknek kevésbé fontos – premier után április 13-a lesz megint érdekesebb, ekkor több, itthon is futó sorozat is nekilódul új évaddal. A hetedikkel jön a Mad Men, szintén a hetedikkel a Kaliforgia, a hatodik szezonnal érkezik a Jackie nővér. Két nappal később kezdődik a Fargo az FX-en, ez az 1996-os film lesz sorozatformában, olyanok játszanak benne, mint Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Colin Hanks vagy Bob Odenkirk, akit a Breaking Badben láthattunk, számos más sorozat mellett.

19-én folytatódik új évaddal a meglehetősen fordulatos Orphan Black, másnap pedig a napokban Budapesten ugrándozó Eva Longoria producerkedése mellett készülő Devious Maids második évadjára lehet készülni. Aznap sötétebb és nyomasztóbb vizuális kalandban lehet még részünk, mivel startol a Salem. Ez utóbbi a 17. században játszódik, és boszorkányokról szól, akárcsak az Amerikai Horror Story harmadik évadja (amely már lement).

Orphan Black

Április 24-én indul a Black Box, amelyben Catherine Black (Kelly Reilly) egy híres neurológus, aki bipoláris depressziótól szenved, de ezt csak terepeutája, Dr. Helen Hartramph (Vanessa Redgrave) tudja róla. van a sztoriban öngyilkossági kísérlet is, egyszóval nem egy habkönnyű komédiáról van szó. Május 5-én pedig már itt is a 24 újabb évadja – de ezzel egy hónap múlva foglalkozunk.