Nők a magyar hangok mögött: Urbán Andrea

Urbán Andrea, szinkron, nők a magyar hang mögött, interjú, portré
Vágólapra másolva!
Sorozatunkban egy kicsit más oldalról mutatjuk meg azokat a színésznőket, akiknek a hangját naponta hallhatjuk. A mikrofontól, a monitorok vibrálásától eltávolodva hívtuk el a szinkronszakma legszebbjeit egy sétára: Molnár Ilona, Zakariás Éva, Dögei Éva, Zsigmond Tamara, Pikali Gerda, Bogdányi Titanilla, Bertalan Ági, Vadász Bea, Németh Borbála, Major Melinda után most Urbán Andrea jött velünk. Korábbi cikkeink, képeink itt találhatóak.
Vágólapra másolva!

A Beverly Hills 90210-ben a sokak szerint nem túl tehetséges Tori Spelling játékát tette hangjával számunkra élvezhetővé. Tess McLeodként a Mcleod lányaiban követhettük sokáig, majd a Will és Grace-ben – Debra Messing megszólaltatójaként - megmutatta, hogy milyen az, ha igazán vicces. A süketnéma színésznő, Deanne Bray magyarhangja volt a Sue Thomas FBI című sorozatban.

Fotó: Mudra László - Origo

A Deadwoodban Trixie a mocskos szájú prostituált, a Downton Abbey-ben Anna Smith a bátor szolgálólány, az angol Jóbarátokban, a Páran párban című sorozatban a dögös szőke Sarah Alexander hangja. Az ő hangján is szólt Drew Barrymore, és Johnny Depp exneje, Vanessa Paradis is magyarul, továbbá ő adta a Las Vegas című sorozatban a kaszinófőnök csinos lányának hangját. Az Egy ellopott élet című török sorozatban a főhősnő, Melek hangja - akiről kiderül, hogy kettős életet él.

Fotó: Mudra László - Origo

A Nemzeti Színiakadémián végzett. 1991-94 között a Nemzeti Színház, 1994-95 között a Budapest Független Színpad, 1995-96 között a Budapesti Kamaraszínház, és 1996-ban a Soproni Petőfi Színház művésze volt. Játszott még az Újreneszánsz Színházban, a Budaörsi Játékszíben és az IBS Színpadon. Színházi szerepei mellett játszott a Szomszédok című teleregényben és rendszeresen szinkronizál. Férje Bozsó Péter színművész, egy négy és fél éves kisfiú édesanyja.

„Többször találnak meg a jó ember szerepek, de sokszor jön olyan figura, aki kőkemény, gonosz, számomra ez ugyanolyan kihívás és élvezetes munka. Egyik kedvenc szerepem Dosztojevszkij Karamazov testvérek című darabjában Grúsa volt, egy prostituált, aki mindenkit befolyásol, és sok rossz dolgot tesz" - mesélte.

Fotó: Mudra László - Origo
Fotó: Mudra László - Origo
Fotó: Mudra László - Origo
Fotó: Mudra László - Origo