Így jártam vagy harminc nővel

Így jártam anyátokkal Josh Radnor Mandy Moore
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban már az Így jártam anyátokkal kilencedik, egyben befejező évadja megy, itthon pedig elindult a nyolcadik szezon, melynek végén már a címbeli anya is feltűnik. A folyamatosan az igazit kereső Ted Mosby útja igen kalandos volt idáig, sok kitérőt tett, melyek közül utólag nem is mindegyikre lehet büszke. Íme, tíz zsákutca, tíz nő, akivel Ted nem sokáig jutott.
Vágólapra másolva!

Az Így jártam anyátokkal a nyolcadik évadra végre elérkezett odáig, hogy legalább megmutatta azt a nőt, akiről tulajdonképpen az egész széria szól. A rajongók által régóta várt anyát Cristin Milioti játssza, aki eddig inkább színpadi játékáról volt ismert, de azért feltűnt olyan sorozatokban is, mint a Maffiózók, A férjem védelmében vagy a Jackie nővér.

CBS

Így sem olyan nagy név viszont a televíziózásban, mint a Ted korábbi barátnőit alakító színésznők, és talán valamivel szürkébb is - legalábbis a különféle közösségi oldalak bejegyzései alapján a nézők jó része csalódott benne. A sorozat hívei joggal várhatták egy olyan kaliberű színésznő felbukkanását, mint Sarah Chalke (Stella), Jennifer Morrison (Zoey), Rachel Bilson (Cindy) vagy épp Katie Holmes (Naomi, a lotyós tök), akiknek karakterei mind jelentősebb szerepet játszottak Ted életében. Most csak a kisebb, epizódszerű megjelenésekből szemezgetünk, lássuk hát a furábbnál furább csajokat:

Natalie (Anne Dudek)

Ted egy nap rájön, hogy tetszik neki az ing, amelyet évek óta nem hordott, így arra jut, hogy talán nő is van a múltjában olyan, akivel szívesen megpróbálná újra. Kis gondolkodás után Natalie jut eszébe, akivel annak idején épp a születésnapján szakított - ráadásul csak az üzenetrögzítőjén keresztül -, így elég nehéz újra a lány bizalmába férkőznie. Amikor ez mégis sikerül, Ted ismét kiábrándul a lányból, és szakít vele - véletlenül ismét pont a szülinapján. Pechjére a lány a krav-maga nevű önvédelmi sportot űzi, így el is látja exbarátja baját.

CBS

Jeanette (Abby Elliott)

Ted talán legőrültebb nője, az utolsó, akivel kavar, mielőtt találkozik gyermekei anyjával. Eredetileg a metrón szúrják ki egymást, de aztán a lány megtalálja Tedet az egyetemen, ahol rögtön beindítja a tűzjelzőt is. A haverok ebből már az elején kiszúrják, hogy a csaj nem százas, de Ted jó ideig nem hisz nekik - amikor azonban végül szakít vele, Jeanette beveszi magát a srác lakásába, és gyakorlatilag lerombolja az egészet. A történetben talán az egyetlen pozitívum, hogy az ámokfutásban Ted piros cowboycsizmája is odaveszik.

CBS

Karen (Laura Prepon)

A nő, akit Lily és Marshall utál - röviden így lehetne jellemezni Karent, akivel Ted a főiskolán kavar, majd jó pár év múlva New Yorkban is összejön vele. Tipikus se-vele-se-nélküle kapcsolat az övék, amely mindig azzal ér véget, hogy Karen megcsalja Tedet. A férfi barátai ezért utálják a nőt, plusz Lily azért is, mert az egyszer meglátta Marshallt, amikor a fiú meztelenül állt modellt párjának. Ted végül Lily miatt szakít vele, amikor Karen azt kéri, ne találkozzon többet a lánnyal.

CBS

Carly (Ashley Benson)

Barney féltestvére, Tednél jóval fiatalabb csaj, akivel az építész csak ideig-óráig bírja a tempót - zajos diszkókban kell hajnalig táncolnia, pedig szíve szerint már rég otthon lazítana a tévé előtt. Mindenesetre ad a lánynak egy esélyt, amikor az elárulja, hogy odáig van a Star Wars-filmekért - a lelkesedés azonban csak addig tart, amíg ki nem derül, hogy csak az újakat látta. Barney ezzel együtt házasságra akarja bírni őket, nehezen viseli a gondolatot, hogy féltestvére csak páréjszakás kaland lenne Ted számára.

CBS

Trudy (Danica McKellar)

Soha nem tudjuk meg, hogy egy átmulatott éjszaka után hogyan került egy ananász Ted éjjeliszekrényére, és az is csak hosszas nyomozás után derül ki, hogy ki is a barna hajú nő, akivel a srác végül egy ágyban ébredt. Trudyval aztán még egyszer találkozik Ted, de akkor annak barátnője, Rachel is jelen van, aki szintén ráhajt a fiúra - végül hárman mennek fel a lakásba, de azt csak sejteni lehet, hogy Ted végül is felül a triciklire, és megszerzi a bajnoki övet.

CBS

Vicky (Courtney Ford)

Az első nő, akivel Ted próbálkozik, miután Stella otthagyja az oltárnál. Először a liftben futnak össze, és Vicky itt még kellemes benyomást is kelt, de már az első randin fény derül számos rossz tulajdonságára, az étteremben például ordenáré módon kiosztja a pincért. Ted úgy dönt, a lány lakásán beveti a pucér pasi trükkjét, amelyet Robin aznapi udvarlójától lesett el: amikor a nő elhagyja a szobát, hirtelen meztelenre vetkőzik, és várja a reakciót. "Bejött! Az imént szexeltem egy egész jót egy rémes nőszeméllyel" - kommentálja utólag az akciót.

CBS

Jen (Lindsay Sloan)

Egy nő, aki különféle jelmezekbe öltözteti a macskáit - mi lehetne ennél rosszabb? Tedet már évekkel ezelőtt is taszította ez a szokás, ám egy vakrandin rá kell jönnie, hogy ismét ugyanazzal a lánnyal hozta össze a sors. Ahelyett, hogy hanyatt-homlok menekülnének, úgy döntenek, megpróbálnak tanulni az esetből, és újrajátsszák az évekkel azelőtti találkát, tanácsokat adva egymásnak arról, hogy miket kellett volna másként csinálniuk. Végül is egész jó randi kerekedik az egészből, de aztán rájönnek, hogy egyikük sem igazán akar megváltozni a másik kedvéért.

CBS

Amanda (Brooke Nevin)

Lily egyszer csak kiakad azon, hogy Ted minden társasági eseményre elhívja az éppen aktuális nőjét, neki meg az ott készült fényképeken vadidegen nőket kell nézegetnie, akiknek a fiú már a nevére sem emlékszik. Ekkor elevenedik meg Amanda története, aki Lily 32. szülinapját tette tönkre - nemcsak a jelenlétével, de azzal is, hogy az általa készített tortára azt írta: "Boldog 42. szülinapot Lori".

CBS

Stacey (Janet Varney)

Helyes, szőke csaj, ráadásul basszusgitározik is - ami Ted szerint irtó menő -, tulajdonképpen egyetlen baj van csak vele: Barney már lefeküdt vele. Legalábbis Barney ezt hiteti el Teddel, csak hogy megnyerjen egy fogadást - és persze részletezi is a barátjának, hogy miket művelt Staceyvel. Így amikor a hosszú várakozás után a jól megérdemelt szexre kerülne sor, Ted mindenhol apró Barneykat lát a nő testén, amitől érthető módon elmegy a kedve.

cbs

Amy (Mandy Moore)

Ted totál megzuhanva, egy részeg estén jön össze a tetovált, összevissza festett hajú Amyvel, aki aztán - arra az egy éjszakára - mindenféle hülyeségbe beleviszi a fiút. A legkevesebb, hogy piát lopnak egy üzletből, Ted számára azonban ennél rosszabbul végződik a kaland, reggel ugyanis egy pillangótetoválással a csípőjén ébred - de így legalább eljut a bőrgyógyászként dolgozó Stellához, aki később a menyasszonya lesz.CBS