Durván zárt a Trónok harca

trónok harca, sansa
Vágólapra másolva!
Véget ért a harmadik szezon is, az évadzáró közel 30 százalékkal több nézőt ültetett a képernyő elé, mint az előző évi záró epizód.
Vágólapra másolva!

Az HBO sorozata harmadik évadjának végéhez ért, 5,4 millióan látták az USA-ban az adást, ez lényegesen jobb, mint a tavalyi szezonzáró epizód nézettsége. Noha az előző részben rendkívüli vérengzést mutattak, több pozitív szereplőt likvidáltak, és ennek hatására sokan fogadkoztak az interneten, hogy bosszúból felhagynak a széria követésével, a rajongók száma tovább nőtt.

A szezon átlagnézettsége is felülmúlta az előzőét, a rekordot pedig a május 5-i rész tartja, azt 5,5 millióan látták elsőre, majd sokan felvételről vagy második sugárzásra. A csatorna közlése szerint csak az Egyesült Államokban 13,6 millióan nézték hetente az újabb évadot – ebben benne vannak azok, akik az HBO Go szolgáltatást vagy digitális felvevőt (DVR) használnak, de azok nem, akik torrent-oldalakról töltik le.

Az HBO már hetek óta meg is rendelte a negyedik évadot, Magyarországon április 1-jén volt a premier. Kit Harington, a Trónok harca Havas Jonja itt mesélt a folytatásról. A széria legutóbb hat Emmy-díjat kapott, és mindkét évadja jelölve volt legjobb drámai sorozatnak.

trónok harca Forrás: HBO