Soha ennyien nem néztek BL-döntőt a Sport TV-n

Vágólapra másolva!
A 2013-as Bayern München - Borussia Dortmund Bajnokok Ligája-döntő lett minden idők legnézettebb Sport TV-s közvetítése.
Vágólapra másolva!

Minden korábbinál nagyobb érdeklődés kísérte a Sport1 szombat esti BL-döntő közvetítését. A Bayern München a tavaly elbukott finálé után Arjen Robben utolsó percekben szerzett góljával megszerezte a trófeát a nagy rivális Borussia Dortmund ellen. A Nielsen Közönségmérés adatai alapján a Sport1 szombati BL-programjára (19 órától 23:30-ig) több mint 1 millió 200 ezer ember volt kíváncsi, a mérkőzés közvetítésével és a díjátadóval a Sport1 a fogyasztói szempontból legfontosabb, 18-49 éves férfiak körében 18,1 százalékos közönségarányt ért el. Ezzel az adott célcsoportban - a nagy kereskedelmi csatornákat is beleszámítva - a legnézettebb volt a közvetítés ideje alatt - közölte a sporttévé.

A teljes lakosság tekintetében a mérkőzés és az érmek átadásának tartós nézőszáma csaknem 560 ezer volt, ami a BL-t kilenc év után 2012-től újra közvetítő Sport TV történetének legmagasabb nézettsége.

A friss BL-győztes Bayern München még egyszer lép pályára a 2012-13-as szezonban, június 1-jén. Berlinben a Német Kupa döntőjében a VfB Stuttgart lesz az ellenfele. A Sport1 szombaton 19:30-tól élőben közvetíti az összecsapást, a kommentátor ezúttal is Méhes Gábor lesz.