A Digi vitatja a médiahatóság büntetését

Vágólapra másolva!
A médiahatóság jogsértő magatartás miatt ötmilliós bírsággal sújtotta a Digit, amely azonban úgy látja, hogy nem hibázott, csak bővítette kínálatát.
Vágólapra másolva!

A Digi Kft. az előfizetők értesítése nélkül, a vállalt határidő előtt, jogsértő módon távolított el egyes televíziós csatornákat programcsomagjaiból - állítja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, amely a jogsértő magatartás miatt ötmilliós bírsággal sújtotta a szolgáltatót. Erről itt olvashat bővebben.

Az [origo] megkeresésére a cég előbb időt kért, majd közleményt adott ki, amelyben kiemeli, hogy az NMHH határozata nem jogerős, "így sem a vélelmezett jogsértés ténye, sem a megállapított bírság nem tekinthető véglegesnek." A Digi azzal védekezik, hogy az NMHH vizsgálat által érintett időszakban, 2012 utolsó negyedévében a portfólió számos csatornával bővült, ekkor került be a History, a Super TV2, a Viasat Nature / History HD, az OzoneNetwork, a LifeNetwork, a BBC Entertainment, a BBC Knowledge, illetven négy saját tévé, a Digi Film, a Digi Life, a Digi World és az Animal World (több akár HD minőségben).