Vágólapra másolva!
A legtöbb sorozatrajongónak bizonyára a Trónok harca harmadik évadjával indult az április, de több vadonatúj - vagy legalábbis itthon még nem látott - széria is érkezik még e hónapban. A Hannibal pár nappal az amerikai premier után indul, de egy skandináv és egy spanyol produkció, valamint a Will és Grace alkotóinak új szériája is hátra van.
Vágólapra másolva!

Telihold - április 6., AXN

Az Internátus és a Bárka után újabb spanyol sorozat indul az AXN-en - a Telihold-at ráadásul ugyanaz a produkciós cég gyártotta, mint a két ismert szériát, és a Bárka színésznője, Belén Rueda a főszereplője. A misztikus hangulat is átragadt erre a szériára, hisz a történet egy vidéki kisvárosban játszódik, ahol nyomtalanul eltűnik a polgárőrség frissen odaköltözött kapitánya. Feleségének a városka babonás lakóival kell szembenéznie, akik úgy gondolják, a férfi eltűnésének köze van a környék vérfarkasokról és rituális halálesetekről szóló legendáihoz.

A híd - április 9., Viasat3

Az interneten, a Viasat Playen már látható volt a dán-svéd koprodukcióban készült krimisorozat, képernyőre azonban csak most kerül. A történet a Koppenhágát és Malmőt összekötő Öresund-hídon indul: itt találnak egy hullát, melynek egyik fele Dániában, másik fele Svédországban van, így mindkét ország elkezd nyomozni az ügyben. A dánokat egy idősödő családapa, a svédeket pedig egy érdes modorú, egyedülálló nő képviseli - akik először persze ki nem állhatják egymást, de aztán kénytelenek egymáshoz csiszolódni.

DR1
DR1

Partnerek - április 9., HBO Comedy

A Will és Grace alkotóinak új sorozata, szintén egy olyan pár baráti kapcsolatát mutatja be, amelynek egyik tagja hetero-, a másik pedig homoszexuális. Valamivel sikamlósabb az alapszituáció, mint a (nem hagyományos) férfi-nő barátságot taglaló Will és Grace-nél, hisz az itteni főszereplők, Joe és Louis mindketten férfiak. Bár a meleg Louisnak is van partnere, nehezen viseli, amikor jó barátja megkéri Amy kezét - nagyjából erről szól a történet, az amerikaiak tetszését azonban nem igazán nyerte el, egy évad után el is kaszálták.

Hannibal - április 10., AXN

Többször cikkeztünk már az év egyik legjobban várt sorozatáról: Bryan Fuller (Halottnak a csók, Hősök) új munkája a Bárányok hallgatnak-ra épül, főszereplője a fiatal Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) - egy igazi időzített bomba, amely bármikor robbanhat. A szériában nemcsak az Anthony Hopkins által is megformált sorozatgyilkost ismerhetik meg jobban a nézők, hanem Will Graham FBI-ügynököt is, akit Hugh Dancy alakít. Az április 4-i amerikai premier után alig pár nappal, április 10-én már az AXN-en láthatjuk az első epizódot, amely másnap a csatorna internetes lejátszójára is felkerül.

Forrás: axn
Forrás: axn

Threesome - április közepe, Comedy Central

Egyelőre még nincs magyar címe és pontos sugárzási időpontja sem, de a Comedy Central közleménye szerint április közepén indul a csatornán a Threesome - ahogyan a Páran párban és a Hogy ne éld az életed is, de ezeket már láthattuk más adón. A Threesome középpontjában egy harmincas évei elején járó trió áll, melynek tagjai - egy nő, a belé szerelmes pasi és a meleg barát - egy durva buli után az ágyban kötnek ki. A nő terhes lesz, a hármas pedig úgy dönt, közösen neveli fel a gyereket.

-----------------------------

Eközben az Egyesült Államokban is indulnak izgalmas szériák, lássunk közülük párat:

How To Live With Your Parents (For The Rest Of Your Life)- április 3.

Claudia Lonow (Divatdiktátorok, Barátság extrákkal) új vígjátéksorozata, a középpontban egy frissen elvált anyukával, aki kénytelen visszaköltözni a szüleihez, és miközben szokja régi-új életét, felbukkan egykori legjobb barátja, illetve exférje is be-benéz. A főszerepben a számos sorozatban - köztük a Dokik-ban és az Így jártam anyátokkal-ban - látott Sarah Chalke.

Da Vinci's Demons - április 12.

A Spartacus után a Starz csatorna újabb nagy dobása lehet a Da Vinci's Demons, bár a történelmi hűségre itt kevésbé támaszkodtak a készítők: az ifjú Leonardo ugyanis boszorkánymesterekkel kerül összetűzésbe, számos kardharc és menekülés vár rá. Az eddig másként ismert reneszánsz festőt Tom Riley játssza, a készítő a FlashForward - A jövő emlékei-t is jegyző David S. Goyer.

Starz
Starz

Defiance - április 15.

Az ufóinváziós sorozatok legújabb darabja a Defiance, melynek főszereplői Jaime Murray és Julie Benz. (Mindkettőjüket láthattuk például a Dexter-ben.) A közeljövőben játszódó történet szerint a votanok azért érkeznek a Földre, mert csillagrendszerük megsemmisült, és kénytelenek új hazát keresni - jöttüket azonban az emberiség nem nézi jó szemmel, így a találkozás évtizedes háborúba torkollik.

Hemlock Grove - április 19.

A Netflix nevű médiacég (tevékenységéről bővebben írtunk itt) újabb eresztése a horrorelemekkel operáló Hemlock Grove, melyet a Motel rendezője - és a Becstelen brigantyk egyike -, Eli Roth jegyez. A címbeli kisvárosban gyilkosság történik, és a két gyanúsított - akik egyike farkasember - maga ered a valódi tettes nyomába. Famke Janssen, Lili Taylor és Bill Skarsgard is feltűnik.

Rectify - április 22.

A Sundance Channel első saját gyártású sorozata, a Totál szívás egyik írója, Mark Johnson tollából. A főszereplő tizennyolc éves volt, amikor elítélték egy lány megerőszakolásáért és meggyilkolásáért, húsz év múlva azonban újabb bizonyítékok kerülnek elő, amelyek a férfit ártatlannak mutatják - szabadulása után sem tud azonban visszatérni a társadalomba, régi lakhelyén még sokan bűnösnek tartják.