Rosszul időzítették a háromperces kínzást

Vágólapra másolva!
Épp akkor találkoztak az amerikai televíziós szakma képviselői Joe Bidennel, hogy a médiában látható erőszakról beszélgessenek, amikor adásba került az itthon is bemutatott Botrány című sorozat háromperces kínzási jelenete.
Vágólapra másolva!

Az ABC nem is időzíthetett volna rosszabbul: akkor vetítette a Scandal (itthon: Botrány) újabb részét, amikor a szórakoztatóipar több képviselője Joe Bidennel, Barack Obama helyettesével ült le, hogy a médiában bemutatott erőszakról egyeztessen - írta az adweek.com.

A fikciós sorozat egy háromperces kínzást mutatott be, amely nem kerülte el a konzervatív médiafigyelő szervezet, a Parents Television Council figyelmét. A PTC elnöke, Tim Winter szerint egy kifejezetten véres epizód került adásba, és csak a műsorszám elején figyelmeztették a szülőket, hogy nem gyereknek való adás indul - később viszont nem volt megfelelő megkülönböztető jelzés a képernyőn.

A PTC nem először emelte már fel szavát tévéshow, sorozat miatt, így került már fókuszába a Swingtown, a Skins, a The Playboy Club, címe miatt a Shit My Dad Says. Az itthon is kedvelt Family Guy ellen is fellépett a társaság, mert az egyik epizódban egy szereplő hányást, egy másik pedig fekáliát evett. Egy erősebb PTC-támadást azonban sem a gyártó, sem a tévétársaság nem hagyhat figyelmen kívül, mert volt már rá példa, hogy több reklámozó farolt ki egy sorozat mögül, anyagilag ellehetetlenítve azt.