Hawaii sorozatok a hideg napokra

baywatch hawaii
Vágólapra másolva!
Hó temette be az országot, úgyhogy ennél jobb alkalmat nem találtunk arra, hogy néhány léleksimogató képpel, ajánlóval feldobjuk a szürkeséget. Hawaii régi, kedvelt célja a tévéseknek, forgott is ott több széria, ezek közül válogattunk egy csokorral.
Vágólapra másolva!

Baywatch Hawaii

Forrás: [origo]

Mi mással is kezdhetnénk, mint ezzel? A csajos-életmentős sorozat a 10. évadra költözött át Hawaiira, méghozzá különféle gazdasági megfontolások miatt: az állam olyan támogatást adott, amiért megérte átmenni. 1999 és 2001 közt forgattak a szigeteken, 44 epizód készült ott, részenként 870 ezer dollárt költött a produkció (ennek több mint a felét hagyta ott).

-----------------

Gilligan szigete

Forrás: [origo]

A hatvanas évek terméke, három évadot is megélt. 98 rész készült, érdekesség, hogy az első szezon 36 része még fekete-fehérben, csak egy későbbi sugárzáshoz kapott színeket. Kaliforniában és Hawaiin forgattak, és ami vicces a sztoriban, hogy az amerikai parti őrség számos hívást és táviratot kapott tévézőktől, hogy mentsék már meg a lakatlan szigetre került csapatot - számukra nem derült ki, hogy csak egy fikciós, kitalált történetet néznek, és nem a valóságot.

-----------------

Magnum

Forrás: rtl

1980 decemberében indult el a Magnum, amely végül úgy is menő sorozattá vált, hogy teljesen ismeretlen színészek játszottak benne - sőt, renoméjának az sem ártott, hogy eredetileg csak azért készítették, mert a stúdió nem akarta felszámolni hawaii telephelyét. Magnum, Higgins, T. C. és Rick kalandjai mai szemmel is izgalmasak, az őket alakító színészek közül viszont csak Tom Selleck tudott tartósan képernyőn maradni. A sorozatról mindent megtudhat itt.

-----------------

Lost

Forrás: [origo]

A nagyon bonyolult sztorijú, néha követhetetlen sorozatokra szeretik ráaggatni a nézők a kultikus jelzőt, így járt a Twin Peaks, de a Lost is, amely egy látványos és izgalmas kalandsorozatként indult, aztán az első évad végére összejött egy tucat rejtély, egy zsáknyi megválaszolatlan kérdéssel, és idővel sc-fibe fordult a történet. A Lost esetében a pilot összes nézőjének csak a töredéke jutott el kihagyás nélkül a sorozat legvégéig úgy, hogy meg is értsen mindent - ettől függetlenül gyönyörű hawaii tájakon játszódott, és miközben kint mindent ellep a hó, jól is esik nézegetni Evangeline Lillyt hiányos öltözékben.

-----------------

Fantasy Island

Forrás: [origo]

Az eredeti még a hetvenes évek vége felé indult, de azt Kaliforniában forgatták. 1998-ban az ABC (Hawaiin) feltámasztotta a sorozatot, ez azonban nem bizonyult túl elmés döntésnek, mert hamar megbukott, 13 részt kapott csak a tévétársaságtól, de legalább játszott benne Mädchen Amick.

-----------------

Hawaii Five-O

Forrás: tv2

Itthon is megy az újabb verziója, de az eredeti krimi a helyszínen 1968 és 1980 közt forgott. 2010-re újra elővette a szériát a CBS, sikeres is lett, a harmadik évad 2012 szeptemberében indult, Grace Park színésznő (a képen) itt mesélt hosszabban élményeiről.