Este arcot cserél egy Barátok közt-szereplő

munkácsy kata
Vágólapra másolva!
Bartha Zsolt és Bokros Gizi lányaként először január 2-án jelenik meg a Mátyás király téren Munkácsy Kata. A fiatal színésznő hónapok óta forgat a stábbal, s úgy érzi, sikerült beilleszkednie a színészek közé. Az [origo]-nak a sorozatbeli szülők és Linda szerelme, Illés Péter mesélt a színészváltásról.
Vágólapra másolva!

Munkácsy Kata két évvel ezelőtt vett részt először a Barátok közt szereplőválogatásán, így már akkor bekerült a sorozat adatbázisába. Nagy meglepetésére tavaly ősszel telefonon keresték a produkciótól, hogy lenne-e kedve újra elmenni egy castingra. Másodjára sikerrel járt, novemberben bekerült kedvenc sorozatába. "Elmentem a válogatásra, ahol meg kellett tanulnom egy szöveget és el kellett játszanom egy jelenetet, amit végig kameráztak. Másnap értesítettek, hogy menjek vissza a stúdióba, hogy beszélgessünk és körbevezessenek. Mikor minden helyszínt és öltözőt megmutattak, a producer, Kalamár Tamás azt mondta, én leszek az új Bokros Linda. Annyira meglepődtem, hogy el sem hittem, amit hallok. Egy nagyon régi álmom vált valóra" - emlékezett.

Forrás: baratok.hu

Sorozatbeli szerelmét, Illés Pétert is nemrégiben váltották le, a karaktert Barna Zsombortól vette át Kiss Péter Balázs. A kaposvári fiúnak bár volt színészi tapasztalata, Peti megformálása kihívást jelentett számára: "Még én is újnak számítok a csapatban, nekem is sokat kell tanulnom, ezért figyelem magamat, hogy megtudjam, mi az ami jól megy, és mi az, ami kevésbé jön le a képernyőn. Vannak olyan színészi dolgok, amin változtatnék, mert szerintem még látszik, hogy néha bizonytalan vagyok. Két hónap forgatás után tudtam teljesen beleélni magam a szerepbe, ennyi idő után tudtam természetesen viselkedni a kamerák előtt. Utólag visszanézve látom, hogy bennem volt a kezdeti drukk, de ez természetes."

Egy karaktert átvenni mástól mindig nehezebb feladat, mint teljesen új szerepben megjelenni a képernyőn. A nézők nem mindig tudják megszokni a színészcserét, és gyakran ok nélkül is negatív kritikát fogalmaznak meg. "Meglepett, hogy még nem is ment le jelenetem, de kaptam a hozzászólásokat a játékomra. Még nem is láttak a tévében, máris jöttek a kommentek, hogy a régi Peti mennyivel jobb volt."
"Elég sokat forgattunk együtt Katával, nagyon megszerettem. Egy kedves lány, aki nagyon figyel arra, amit csinál. Kitti után fura volt a váltás, mert jó kapcsolat alakult ki köztünk a magánéletben is. Nem könnyű Katának, én tapasztalatból tudom, milyen az, mikor valaki újként vesz át egy szerepet"- tette hozzá.

Forrás: baratok.hu

Gyebnár Csekka hosszú évek óta alakítja Linda édesanyját a Barátok Közt-ben, ezért a valós életben is lányaként tekintett Szabó Kittire. Nehezen vált meg sorozatbeli lányától, de úgy érzi, Katával is gyorsan ki fog alakulni ez a viszony. "Egy nagyon édes kiscsaj, és az külön tetszik nekem, hogy milyen közvetlen és nyitott mindenre. Segít az ismerkedésben, hogy egy szobában öltözünk, úgyhogy tudunk reggeltől estig kommunikálni, ha éppen nem jelenetben vagyunk" - mondta az [origo]-nak.

Bartha Zsolt karakterének megformálója, Rékasi Károly színházban is szerepel a sorozat mellett, ezért számára nem okoz akkora feladatot új partnerrel játszani tovább. "Már két lányom volt, és mindegyiket másért szerettem: Opitz Petra a csibészsége és vagánysága, Kitti pedig a kedvessége miatt került közel hozzám. Mindenki beleviszi saját magát, a rá jellemző tulajdonságokat a játszott szerepbe, ezért kíváncsian várom, hogy Kata hogyan viszi tovább a karaktert, mi lesz az, ami miatt megszeretik a nézők."