Másfél éves késéssel indul az M2 gyerektévéje

Vágólapra másolva!
2011 szeptemberében kellett volna, de az M2 gyerekcsatorna műsora végül 2012 december 22-én indul.
Vágólapra másolva!

Az M2-t erőszakmentesnek, családbarátnak, szórakoztatónak és értékteremtőnek tervezik tartalmakkal várja a gyerekeket. A 3-12 éves korosztálynak reggel 6-tól 19 óráig kínálnak műsorokat, utána a felnőtteké lesz a képernyő. Este "közszolgálati értékeket közvetítő", szórakoztató, ismeretterjesztő, zenei és spotműsorok várják a nézőket.

Forrás: [origo]

Az MTVA közlése szerint elsősorban a magyar értékeken alapuló, a magyar kultúra szerves részét képező meséket fognak bemutatni. Ilyen az első saját gyártású, Mesebolt című produkció is, ahol színészek mesélnek a gyerekeknek. December 22-én Gállfi László színművész, majd másnap Udvaros Dorottya várja a gyerekeket, de a karácsonyi héten Molnár Piroska, Jordán Tamás, Balázs Péter, Cserhalmi György, Koncz Gábor és Balázsovits Edit is beül a mesemondó karosszékbe.

Süveges Gergővel, az M2 egykori intendánsával készült interjúnkat itt olvashatja. Akkor 2011 szeptember volt a belőtt indulási dátum, a cikk után Süvegest elküdték, a gyerektévé rajtját pedig többször elhalasztotta az MTVA.