Áprilisban indul a magyar Euronews

Vágólapra másolva!
2013-ban megkezdi működését a csatorna 35 fős budapesti szerkesztősége: az általa készített magyar nyelvű televízióműsor és online hírfolyam egyaránt szól a magyarországi nézőknek, valamint a világ bármely részén élő, magyarul beszélő közösségeknek.
Vágólapra másolva!

Az Euronews nemzetközi hírtelevízió non-stop magyar szolgáltatása több mint 35 fős stábbal indul. A tervek szerint a jövő év elején több mint 30 médiaszakember csatlakozik a céghez a budapesti szerkesztőségben, a lyoni központban, valamint a Euronews brüsszeli irodájában. A Euronews Group 100%-os leányvállalataként működő Euronews Magyarország a magyar törvények hatálya alatt működik majd.

A magyar szolgáltatás 2013 áprilisában indul a Euronews valamennyi platformján: televízión, digitális szolgáltatáson (Euronews digital), mobilon (Euronews mobile), valamint rádión (Euronews radio). A Budapest belvárosába települő leányvállalat a Euronews teljes magyar hírszerkesztőségének is otthont ad majd. A magyar Euronews lesz a médiacég történetében a második olyan szolgáltatás, amelyet teljes egészében a célországban állítanak elő. Az első ilyen csatorna a jövő héten induló görög Euronews lesz.

A csatorna ma is elérhető Magyarországon főként angol és német nyelven, amelyek a legfontosabb idegen nyelveknek számítanak az országban. A Euronews jelenleg műholdas, kábel- és IPTV szolgáltatásokon keresztül a televízióval rendelkező magyar háztartások 20%-ában érhető el (ez nagyjából 787 ezer háztartás). A cég közlése szerint a legnagyobb magyarországi szolgáltatók már jelezték érdeklődésüket a magyar Euronews iránt, a médiacég hamarosan megkezdi a műsorszolgáltatási tárgyalásokat a magyar szolgáltatókkal.