Még több tévéző marad Eurosport és Discovery nélkül

Vágólapra másolva!
Zajlik az újabb csomagok összeállítása a kábeles-műholdas cégeknél: az ötödik legnagyobb hazai szolgáltató, a PR-Telecom például az Eurosportot és Discovery Channelt teszi ki pár csomagjából.
Vágólapra másolva!

Levélben értesítette a vele szerződött háztartásokat az ötödik legnagyobb kábelszolgáltató cég, a 11 megyében működő, 1999-ben alapított PR-Telecom, hogy áremelés nélkül vág neki 2013-nak, de ennek ára van: a PR-Delta csomagból kikerül a Discovery Channel, a Discovery ID, az Eurosport, a Travel Channel és az Animal Planet, a Hálózat TV, a hat távozó helyére azonban csak három csatorna kerül: a SuperTv2, a DoQ és a Viasat Nature. Az sPRint nevű csomagból a szolgáltató kiveszi a SportKlub tévét, beteszi helyette a DigiSport Pluszt.
A D Top előfizető ránézésre sem járnak jól, mert miközben jön két új (Viasat Nature, DoQ), a szolgáltató kiveszi a kínálatból a Hálózat TV-t, az Eurosport 1-et, az Eurosport 2-t, a Travel Channelt, az Animal Plantet, a Discovery Channelt és a Discovery ID-t, azaz hét csatorna tűnik el. Van olyan csomag, mint a D1, ahol különös módon épp az a Viasat Nature tévé nem lesz fogható január 1-jétől, amely közben újoncnak számít más előfizetőknél. Az [origo] egyik olvasója azt próbálta elérni, hogy D Top-előfizetőként legalább szeretett sportcsatornáihoz hozzá tudjon jutni, de a közönségszolgálaton arról értesítették, hogy külön díj ellenében sem lehetséges.

Mint az [origo] korábban megírta, a Digi TV szakított a Discovery-csatornákkal, helyettük saját, Digi Life és Digi World tévéit tette be kínálatába. Egy közleményben arra utaltak, hogy árat kellett volna emelniük a Discovery Channel és társtévéi miatt, a kitett médiacég pedig honlapot indított, hogy összegyűjtse a felháborodott tévézőket.