Napi négy órát rádióztunk nyáron

Vágólapra másolva!
2012 júliusában ismét több mint 6 millió magyar hallgatott rádiót a 15 év feletti korosztályból, a rádiók tehát a vizsgált lakosság 71,2 százalékát elérték adásaikkal. A nyári hónap során az átlagosan rádiózással töltött idő napi 4 óra 10 perc - derült ki a GfK és az Ipsos kutatásából.
Vágólapra másolva!

A GfK és az Ipsos országos hallgatottságmérésének eredményei szerint a rádióhallgatás szempontjából továbbra is a reggeli, délelőtti idősávok a legkedveltebben. A hajnali 4 és déli 12 óra közötti időszakra esik szinte percnyi pontossággal, a lakosság összes rádiózással töltött idejének a fele. Ezen belül is a legnépszerűbb a 9 és 11 óra közötti időszak.

Tanítási időszakban feltehetően az iskola, nyári időszakban valószínűleg a megváltozó és későbbre tolódó napi időbeosztásuk miatt a fiatalok (15-29 éves korosztály) sokkal jobban szeretnek a délutáni, esti időszakban rádiózni, szemben az idősebbekkel, akik délelőtt hallgatnak adókat. A délelőtti rádiózás leginkább az aktív 30-49 éves korosztályra jellemző. A nemek közül a férfiak, lakóhely szerint leginkább a megyeszékhelyen lakók hívei a reggeli, délelőtti rádiózásnak.