Teljes lakosságban a TV2, a fiataloknál az RTL nyerte a hetet

Vágólapra másolva!
Az év 33. hetében a teljes lakosságnál a TV2 volt a legnézettebb csatorna, az olimpia után 10 százalék alá esett az MTV.
Vágólapra másolva!

Az év 33. hetében a TV2 nyerte a nézettségi versenyt a teljes lakosságban, 16,29 százalékkal. Az RTL Klub 15,07, az MTV pedig 8,51 százalékot jegyzett. A középmezőnyben a Cool magabiztosan vezet a Film+ és a Viasat3 előtt. Teljes lakosságban a Tények vezeti a listát, és jellemző a nyári, alaposan megcsappant tévézési kedvre, hogy a Miami helyszínelők-nek elég volt 991 ezer néző a második helyhez (ősszel-télen ilyen nézettséggel az első ötbe sem lehet bekerülni). A Dallas: Jockey visszatér tévéfilm ért be a harmadik helyre.

A 2012-es Dallas-folytatás kedvcsinálójának szánt film nyert viszont a 18-49-es célcsoportban, itt a Nagy durranás - a második pukk lett - stílusosan - a második, a Miami helyszínelők a harmadik. A lista első négy helyén RTL-es műsor van, így nem csoda, hogy a kereskedelmi célcsoportban visszavágott a csatorna, nagyjából fél százalékponttal előzte meg riválisát. A fiatalabb nézőknél a Cool több tévézőt vonzott, mint az M1, amely viszont legalább a Viasat3-at és a Film+ csatornát maga mögé tudta utasítani.