A szexjelenetek sem idealizáltak - mesél a Csajok egyik szereplője

Zosia Mamet Csajok
Vágólapra másolva!
Az HBO-n keddenként megy a csatorna egyik új vígjátéksorozata, a Csajok, amelyben négy huszonéves lány próbálja megtalálni önmagát. Az egyik főszereplő, Zosia Mamet az [origo]-nak többek között arról beszélt telefonon, hogy szerinte a sorozat miért lehet az egész generáció hangja, illetve, hogy miért nem jó, ha az ember egyetemre megy.
Vágólapra másolva!

A Csajok fiatal színésznői közül Zosia Mamet a legtapasztaltabb, legalábbis ami a tévés munkákat illeti: korábban olyan sorozatokban láthattuk nagyobb szerepekben, mint Az egység, a Tara alteregói, a Vásott szülők vagy a Mad Men - Reklámőrültek. Más kérdés, hogy Az egység írója és producere éppen a lány édesapja, David Mamet volt, akit Az ítélet, illetve az Amikor a farok csóválja... forgatókönyvéért Oscar-díjra is jelöltek.

Zosia édesanyja, Lindsay Crouse szintén Oscar-jelölt, csak éppen színésznő - a Hely a szívemben című filmben nyújtott alakításával vonta magára az Akadémia figyelmét -, így a lány számára szinte adott volt a filmes karrier, amit ő meg is erősített: "Soha nem éreztem, hogy muszáj lenne ebben az iparágban dolgoznom, valahogy természetesen jött, hogy ezt szeretném csinálni. Egész életemben csak erre vágytam, és el sem tudom képzelni, hogy valaha is mással foglalkozzak" - mondta.

A Csajok-ban ő játssza Shoshannát, aki a legnaivabb a négy lány közül: imádja a Szex és New York-ot, bálványozza angol unokatestvérét (aki a lakótársa is egyben), és a második epizódban félve vallja be barátnőjének, hogy ő bizony még szűz - amit persze a nézők nagy része már az első perctől kezdve sejt. "Shoshanna ezzel együtt szereti önmagát, még ha sokszor arra is vágyik, hogy másmilyen legyen. Meg kell küzdenie a dolgokkal, de ebbe soha nem hal bele, nem feltétlenül éli meg nehéznek, amin keresztülmegy" - vélte a színésznő.

Bár a lányok elvileg mind a húszas éveik elején járnak, gyakran viselkednek úgy, mintha tizenhét évesek lennének. "Ez egy érdekes jelenség. Én például nem mentem egyetemre, de valahogy fokozatosan nőttem fel. Aki viszont napjainkban jár egyetemre, mintha nem tudna felkészülni arra, ami azután várni fogja. A való élet úgy éri majd, mint egy pofon. Ez azonban mégsem arról szól, hogy ők később nőnek fel: az a kérdés, hogy végül felnőnek-e vagy sem" - fogalmazott Mamet.

HBO

Mindenesetre a Csajok-at már a generáció hangjának kiáltották ki, és a legtöbb kritika azt emeli ki, hogy a sorozat mennyire életszerű, a lányok mennyire valóságosak. "A sorozat természetesen nem lehet tükör mindenki számára, de vannak a húszas éveikben lévő lányoknak bizonyos típusai, amelyeket megpróbálunk ábrázolni. Nyilván nem foglalhatjuk bele a történetbe minden huszonéves minden tapasztalatát, Lena (a sorozat ötletgazdája, Lena Dunham) viszont őszintén mesél a saját élményeiről, és ezek szükségszerűen megegyeznek másokéval is" - mondta a jelenségről Shoshanna alakítója.

HBO

"A másik dolog, hogy a Csajok nagyon nyitottan beszél mindenről, amit nem sok tévésorozat tesz meg. A hatvanas évek óta persze sok tabu ledőlt, és egyre gyorsabban változnak a dolgok, de még mindig van csomó minden, amiről valahogy nem esik szó. Nálunk a dialógusok is szókimondók, és a szexjelenetek sem idealizáltak, sőt sokszor kínosak vagy furák, de éppen ettől lesznek igaziak. Nem tudom, hogy a Csajok-ból lehet-e olyan fontos sorozat, mint, mondjuk, a Szex és New York, de az biztos, hogy az emberek maximálisan képesek azonosulni a karakterekkel. Ez máris több, mint amit vártunk" - tette hozzá.

Olvasnivaló: Semmi szexi nincs egy szexjelenetben - Allison Williams, Csajok