Bikinis focistalányokkal izgatnák a tévézőket

Vágólapra másolva!
Jó esetben 40-50 ezer tévézőt érdekelnek a Viasat6 büntetőrúgó modelljei, hoszteszei, tehát nem veszélyezteti az RTL, a TV2 és az MTV pozícióját az Eb meccsek szünetére kitalált műsor. Viszont a csatornaátlag felett hoz bőven, és férfiszemnek látvány is akad, a hangot pedig akár le is lehet venni.
Vágólapra másolva!

Miközben az MTV nézettsége régen látott magasságba emelkedett a futball-Eb alatt, több csatorna szenved a nézők elvándorlása miatt - a meleg miatt eleve kevesebben tévéznek, ugyanakkor sokan választják a futballt a köztévén vagy a Sport TV-n. A Viasat6 trükkhöz folyamodott, hogy legalább a meccsek szünetében 15 percre átcsábítsa a nézőket: bikinis, gyakran tényleg mutatós nőkkel rúgat büntetőket, miközben a kamera képe hosszan megpihen a dekoltázsokon, előrehajoló lányok fenekén, combján. Horti Gábornak pedig nincs könnyű dolga, folyamatosan szellemesnek kéne lennie - ez azonban gyakran nem sikerül.

Forrás: viasat6

A nézettséget tekintve részsikerről lehet beszámolni. A teljes lakosságnál június 17-én 44 ezren, egy nappal később 42 ezren figyelték a lelkes, de focihoz kissé ügyetlen lányokat, ez pedig kétszerese-háromszorosa annak, amit a Büntető előtti és utáni műsorok (ketrecharc, Csillagkapu, Az esemény, Játsz/ma) hoznak. Közönségarányban azonban egy százalék alatt maradt a tévé ekkor is, nem úgy, mint 16-án este, amikor 1,3 százalékot hozott az 53 ezer néző, aki átkapcsolt. Korábban jellemzően 20-30 ezren nézték a bikinis lányokat, természetesen az esti meccsek hoztak több nézőt.

A Viasat6 persze a 18-49-es célcsoportban méri magát, a reklámozóknak fontos célcsoportban pedig - százalékokat tekintve - jobban áll a műsor. A Büntető 1,1 százalékot hozott hétfőn, 1,45-öt vasárnap, és egészen jól ment szombat este (1,7%), ami egy bővel egy százalék alatti csatornától szép teljesítmény.


Általában jellemző ezekre a műsorokra, hogy a lányok igen ritkán találnak be, többször fölé durrantanak, mellé lőnek, jó, ha tíz próbálkozás után 1-1 az állás - de nem is rendszeresen futballozó nők, hanem hoszteszek, modellek közül váltogatott a tévétársaság. Ennek megfelelően nem is akar többnek látszani, mint ami valójában, a kamera is hosszan időz a női fenekeken, melleken a bemelegítés alatt és után is. A fenti videóban a szőkékből összeállított német csapat küzdött a logikusan barnákból álló Portugáliával: nem áruljuk el a végét, de még minidráma is belefért a 15 percbe. A legviccesebbek a komolykodó elemzések, az pedig csak hab a tortán, hogy a portugáloknál egy ikerpár is nekiszaladt a labdának.