Múltidéző válogatás indult az m2-n

Vágólapra másolva!
2-es retró címmel tematikus éjszakai retró-sávot indított az m2 - ebben a közmédia archívumából válogatott tévéjátékokat, szórakoztató műsorokat és színészportrékat láthatnak az éjszakázók.
Vágólapra másolva!

Az MTV 2-es retró címmel önálló éjszakai műsorsávban mutatja be a közmédia archívumának darabjait. A nosztalgia kedvéért a bemondói szerepkört is visszahozta a csatorna, a válogatást minden héten más-más híresség bevezető gondolataival tárja nézői elé az m2 - közölte az MTV.

Kálloy Molnár Péter felvezetésével a sorozat első hetének adásai elsősorban évfordulókhoz kapcsolódnak. Kedden, halálának ötödik évfordulóján a Kossuth- és Balázs Béla-díjas érdemes művész, Madaras József színművész emlékét eleveníti fel a csatorna az egykori népszerű portrésorozat, a Mestersége színész adását ismételve. Szerda este az ország legtöbbet játszott dalszerzőjére, Szenes Ivánra emlékezik az m2 születésének 88. évfordulóján a Retro - Slágerek című műsorral, csütörtökön pedig - kevéssel születése 92. évfordulója után - a Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész, Zenthe Ferenc televíziós munkáit összegzi a Hogy volt?!... című tematikus műsor, amely után a színész egy filmjét is levetítik Vidám elefántkór címmel.

A péntek - hasonlóan az m1 kínálatához - az m2 retró válogatásában is a humoré, április 27-én ezért a Telepódium sorozatból egy mulatságos tanmesét idéz vissza a csatorna arról, miért is nem érdemes érdekházasságot kötni. A végzet asszonya című előadás szereplői Káldi Nóra, Kelemen Éva, Schubert Éva, Horváth Tivadar és Tahi Tóth László.