Etikai hibát és új irányelveket emleget a TV2

Vágólapra másolva!
A Médiatanács 10 millió forintra büntette a TV2-t egy Tények-riport miatt, a csatorna pedig belátta, hogy hibázott, és állítja, hogy "megfelelő intézkedéseket" hozott annak érdekében, hogy a jövőben ne sérüljön kiskorúak méltósága műsoraiban.
Vágólapra másolva!

A Médiatanács megállapította, hogy a TV2 Tények műsorának korábbi, 2011-ben leadott, Szexuális zaklatás címmel vetített vezető híranyaga súlyosan megsértette az emberi méltóság tiszteletben tartását előíró szabályokat, ezért tízmillió forintra büntette a csatornát. Az esetről itt olvashat bővebben.

A TV2 közlése szerint az esetet az NMHH döntésétől függetlenül már az adást követően kivizsgálták. "Világos, hogy etikai hibát követtünk el, amely nem fordulhatott volna elő. Megfelelő intézkedéseket hoztunk annak érdekében, hogy ilyen hiba a jövőben ne történhessen meg. A Tények egy hónappal később csatlakozott a Főszerkesztők Fóruma nevű, januárban megalakult szervezethez, elfogadva annak etikai irányelveit. Ezzel is demonstráltuk, hogy alapvetőnek, fontosnak tartjuk az újságíró etikai szabályok betartását, mindent el fogunk követni, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő" - áll a csatorna közleményében.