Van az a pénz - tévésztárok bárgyú reklámokban

charlie sheen
Vágólapra másolva!
Charlie Sheen legújabban egy sörreklámban figurázta ki saját magát, de korántsem ő az első tévésztár, aki vicces vagy kínos hirdetésben tűnik fel. A Doktor House címszereplője, Hugh Laurie polaroid fényképezőgéppel idétlenkedik, a Monty Pythonból ismert John Cleese Camus-t idézve próbál eladni egy tévéújságot, Jennifer Anistonnak meg egyszerűen túl magasan van a felső polc. Nézze meg videóinkat!
Vágólapra másolva!

Charlie Sheen csak alkoholmenteset iszik

A Két pasi - meg egy kicsi-ből kirúgott Sheen elvonókúrájából csinál viccet egy sörreklám kedvéért (és feltehetően egy raklapnyi dollárért): épp szabadul (megint) a rehabról, de hazafelé tartva egyre idegesebb lesz, amikor azt látja, hogy körülötte mindenki italozik. Még egy ízeset káromkodik is, mielőtt megkapja barátaitól a gyógyírt, a Bavaria 0,0%-os, tökéletesen alkoholmentes sörét.



-------------------------

Bruce Willis Sharon Stone-t fűzi

Bár Willis ma már egyértelműen mozisztárnak számít, annak idején A simlis és a szende című sorozattal tűnt fel, ezért vettük be a tévések közé - a reklámfilm is nagyjából abban az időben készülhetett. Roppant fiatalon, jóval több hajjal a szintén pályája elején lévő Sharon Stone-t próbálja befűzni egy bárban, de kezdetben csak egy Seagram wine coolerre (tulajdonképpen gyümölcs ízesítésű borra) sikerül rábeszélnie.


-------------------------

Jennifer Anistonnak magasan van a felső polc

A Jóbarátok Rachelje, Jennifer Aniston főszereplésével egy Heineken-reklám készült. A színésznő akkor már világszerte ismert volt, amire a kisfilm rá is játszik: az aprócska hölgy egyre csak ágaskodik, de nem éri el a felső polcot a szupermarketben - végül egy magas férfi segít neki, aki alig tér magához, hogy összefutott Anistonnal. Aztán, mikor meglátja, hogy Heinekenről van szó, inkább megtartja magának a söröket.


-------------------------

Matt LeBlanc esetlenül csajozik

A Jóbarátok másik sztárját, a Joeyt játszó Matt LeBlanc-t is láthattuk már reklámfilmben: egy béna, minden ízében a nyolcvanas éveket idéző kisfilmben hirdeti a 7Up cseresznyés változatát, amit szerintünk itthon nem is lehetett kapni. A színész már kamaszkorában is hozta a csajozós figurát (itt a közértes lányt csábítja el), igaz, kissé még félénken, de, ami a lényeg, hogy végül is sikeresen.


-------------------------

Rivalizálnak a Született feleségek háziasszonyai

A 7Up pár évtizeddel későbbi kisfilmjében a Született feleségek háziasszonyai is feltűntek. A kisfilm kifejezetten a sorozat egyik alapszituációjára, jelesül a hölgyek közötti rivalizálásra épül: Bree (Marcia Cross) és Edie (Nicollette Sheridan) összefutnak a szupermarketben, és egymásra licitálva, egyre nagyobb mennyiségű üdítőt pakolnak a bevásárlókocsijukba - végül Bree, utolsó húzásként az eladófiút rántja kosarába.


-------------------------

James Gandolfini baromira unja szomszédját

A Maffiózók egykori főszereplője, James Gandolfini az American Airlinest népszerűsítette egy reklámsorozatban: az egyik kisfilmben nagyon elege van a New York-i tömegből, de a repülő első osztályán végre elterpeszkedhet, egy másikban pedig utánakap a borosüvegnek, amelyet a stewardess tovább akar vinni. Ezen a videón épp egy baromi idegesítő utastársat kap, de végül is jól megoldja a helyzetet:


-------------------------

Hugh Laurie fényképezőgéppel idétlenkedik

A Doktor House címszereplője, Hugh Laurie is vállalt már reklámot, igaz, jó pár évtizeddel korábban, hisz a Polaroid felfutásakor népszerűsítette a céget. Frissen borotvált arccal, szerencsétlen mozdulataival kevéssé emlékeztet a mostani mufurc dokira, de akkoriban ezt a figurát vitte a brit televízióban: Stephen Fryjal saját komédiaműsora volt Egy kis Fry és Laurie címmel, illetve a Fekete Viperá-ban is szerepelt.


-------------------------

Rowan Atkinson a moziban rendetlenkedik

Honfitársa, Rowan Atkinson szintén reklámozott már fényképezőgépet (Mr. Beanként, teddymacija szilveszterét fotózva), majd egy mozihálózat választotta reklámarcának. A komikus itt ugyancsak ismert karakterét, Mr. Beant alakítja, akitől minden kaját és italt elszednek a vetítőteremben - végül egy hatalmas kólával és egy óriási zacskó popcornnal vigasztalódik, amit természetesen a büfében vásárolt.


-------------------------

John Cleese Camus-ről magyaráz

Az angol humor másik ikonja, a Monty Python Repülő Cirkuszá-ból - majd saját sorozatából, a Waczak szálló-ból - ismert John Cleese egy német reklámújságnak, a TV Spielfilmnek adta el magát. Igazából itt sem csinál mást, mint amit szokott: hülyeségeket beszél. Camus-t idézve beszél a futballról, majd egy általa ugyancsak filozófusnak tartott focista, Eric Cantona mondását idézi. A végén az is kiderül, hogy szereti a focit.


-------------------------

Neil Patrick Harris orvosnak áll

A modern amerikai sorozatgyártás egyik legviccesebb figurája, Neil Patrick Harris (az Így jártam anyátokkal Barneyja) több reklámban is feltűnt már, de érdekes módon egyik sem sikerült túl viccesre. A színész az Old Spice kedvéért orvosnak öltözött, és így ajánlgatja a betegeknek a dezodort, amely recept nélkül is kapható. Gyenge slusszpoénként a halott páciens szívhangját annak arcán keresi a sztetoszkóppal.