25 milliót nyert, vonatjegyet venne a Maradj talpon! első fődíjasa

Vágólapra másolva!
Öt hónap után, a műsor február 29-i adásában gazdára talált a Maradj talpon! fődíja. A szerencsés nyertes, Bajorfi Ákos az m1 kvízműsorának történetében elsőként távozhatott 25 millió forinttal a játékból. A győri születésű ügyvéd elsőként a Transzszibériai expresszre váltana jegyet a nyereményből.
Vágólapra másolva!

25 milliót nyert Bajorfi Ákos, az m1 kvízműsorának első fődíjasa: a 29 éves, győri születésű ügyvéd sajátos taktikával maradt talpon tíz ellenfelével szemben: állítása szerint a kérdések helyett inkább a válasz megadott betűire, és Gundel Takács Gábor értelmező szövegeire koncentrált, így a számára ismeretlen feladványokra is könnyen megtalálta helyes megoldást - közölte az MTV.

Forrás: MTV

A 25 millió forintos főnyeremény gazdája passzolás nélkül jutott el a nyolcadik körig, és csak a mindent eldöntő, záró párbajban talált valódi ellenfélre. Az utolsó kihívó, egy kerepesi mérnök több körben is megszorongatta a játékost, s végül éppen egy könnyebb sportkérdésnél adta fel: a Bundesliga bajnokának járó trófea nevét, azaz a "salátástálat" nem sikerült kibetűznie. Bajorfi Ákos ráadásként még egy passzlehetőséget is megtartott, így a Maradj talpon! magyarországi történetében elsőként érdemelte ki a 25 millió forintos fődíjat a műsor február 29-i, 103. adásában.