Sorban állnak az MTV-nél az Eurovíziós Dalfesztiválra vágyók

Vágólapra másolva!
Az MTV közlése szerint rengeteg magyar előadó, szólista és zenekar mérettetné meg magát az Eurovíziós Dalfesztivál hazai selejtezőjén, és mivel eleve rövid intervallumot adtak meg a jelentkezésre, meghosszabbítják a határidőt. 
Vágólapra másolva!

A nagy érdeklődést és a zenei szakma kérését figyelembe véve tíz nappal későbbre tette az Eurovíziós Dalfesztivál hazai pályázatának nevezési határidejét a Magyar Televízió és az MTVA, így egészen december 30-áig várják a dalokat - adta ki közleményben az MTV. A köztévé a jövő évi dalfesztivál magyar indulóját élőben sugárzott, többfordulós műsorsorozat keretében választja ki, erről bővebben itt írtunk.

Az MTV szerint számos hazai sztárelőadó és együttes jelezte már részvételi szándékát. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, a két elődöntőbe pedig a felhívásra beérkezett pályaművek közül a belső előzsűri által legjobbnak ítélt 16 dal kerül be. Az elődöntőkön bemutatott dalok közül a szakmai zsűri és a közönség négy-négy dalt juttat tovább a döntőbe. Az élő döntő nyertese azt a jogot nyeri, hogy Magyarországot képviselje a 2012. május 22-26. között megrendezett bakui Eurovíziós Dalfesztiválon.