Miss New York is kevés volt - villámgyorsan elkaszált sorozatok

Vágólapra másolva!
Három epizódnyi türelmet kapott a 2011-2012-es tévés szezon egyik várt darabja, a The Playboy Club, mire elkaszálta az NBC. Vannak olyan szériák, amelyeknek ennyi idő sem jutott, így igazán sorozattá sem tudták kinőni magukat.
Vágólapra másolva!

2011 őszén csak három epizód ment le a The Playboy Club című sorozatból, mire elkaszálta az NBC (a hírt korábban megírtuk itt). A szériát a konzervatív médiafogyasztó szülők társasága, a PTC előre támadta, mondván, a nőket szexuális játékszerként mutatja be - a kritikák miatt pedig reklámozók is visszaléptek, ami a csökkenő nézettség mellett a gyors halálhoz vezetett.

Magyarországon hosszabb türelmi időt kapnak az új sorozatok, és a leforgatott részek akkor is adásba mennek, ha gyatra a nézettség. Az Egyesült Államokban, egy fejlettebb televíziós piacon azonban nem vállalható be több estére előre látható bukás, így akadtak olyan sorozatok, amelyekben hitt a megrendelő tévétársaság és a gyártó - majd egy-két adás után villámgyorsan eltűntek a képernyőről.

A Public Morals rendőrös komédia 1996-ban olyan rosszul nyitott, hogy egy adás után lekapták, egy karaktert átmentve egy másik sorozatba. Egy évre rá a Fox csatornán került képernyőre a nyomozós Lawless, de nem kapott időt, hogy bizonyítson, egy rész után jött a kasza. 2006-ban a Heather Grahammel felálló párkapcsolati komédia, az Emily's Reasons Why Not bukott egy rész után, hiába kapott erős felvezető kampányt, és hiába nézték 6,2 millióan a nyitást. (Tévés elemzők az adásidő alatti nézettséget is figyelik, és ha ez folyamatosan zuhan egy műsor közben, az semmi jót nem jelent.)

cw

Hasonlóan hamar, egy epizód után tüntették el 2007-ben nyomtalanul az Anchorwoman című sorozatot, amelyet Lauren Jones, Miss New York, egy volt modell (a fenti képen) sem tudott megmenteni. Ugyanabban az évben a Viva Laughlin legalább két résznyi türelmet kapott, de Hugh Jackman sem volt elég jó a zenés drámában. Ismert nevek nem tudnak megmenteni egy produkciót, ha az nem találkozik a nézők ízlésével: 2009-ben két epizód után bukott a The Beautiful Life, Mischa Bartonnal (a lenti képen) és Ashton Kutcher produceri munkájával - holott joggal hihették, hogy a fiatalok által nézett CW csatornán befuthat egy sorozat, amely a modellek világába kalauzol.