VV Laci: Csak fiú-lány barátság van Anikó és köztem

Vágólapra másolva!
A Való Világ-ot idegi kimerültség miatt feladó Laci szerint a népnek cirkusz kell, így elismeri, hogy kívülről nézve Alekosz szórakoztató lehet, napi civakodása Évával sokaknak muris, de úgy véli, hogy ha beköltöztetnék őket bármely magyar családhoz, hamar botrány törne ki. A realityben Anikónak és Bécinek drukkol, és nem érti, miért simogatnák emberek, miért kérnek tőle autogramot, csak azért, mert kamerák előtt élt 133 napot. Laci szerint sokat változott a világ szűk négy hónap alatt: minden rosszabb lett.
Vágólapra másolva!

Hogyan folytatódik nélküled a Való Világ?

- Béci Évát nem viheti párbajra, de ha nem lenne rajta kendő, akkor nem hezitálna. Az óriási csata lett volna, a legnagyobb párbaj, überelte volna a korábbiakat: Szerintem hárommillió ember is nézte volna. Béci Alekoszt nem fogja kivinni, így nincs más lehetősége, Anikó vagy Jerzy neve hangzik el a kihíváson. Én Anikónak is drukkolok közben, azt szeretném, ha kettejük közül nyerné meg valaki a versenyt.

Jerzy esélytelen?

- Ha Béci nyerni akar a mostani párbajon, akkor Jerzyvel megy, ő a leggyengébb, kintről egyértelműen lehet ezt látni.

Pánikrohamod, idegi kimerültséged elmúlt?

- Teljesen jól érzem magam, jól vagyok, körülvesznek a barátok. Egy példával illusztrálnám: ha nagyon fáj a fog, elmegyek fogorvoshoz, kihúzzák, már nem fáj többet. Én nem voltam jól, kijöttem a villából, majd két nap kórház, egy nap alvás után elmúlt a villalét, elmúlt a szorongásom. Jól alszom, szórakozom, rendben vagyok. Sok eseményre hívnak, az emberek az utcán gratulálnak, az interneten kilencvenöt százalékban pozitív leveleket kapok... még az Alekosz-fanklub is jobbulást kívánt. Szétszednek az emberek az utcán, az emberi szeretet pedig feltölt. Ha Kossuth-díjas művész lennék, vagy Pavarotti, akkor azt mondom, megértem, hogy autogramokat kell osztogatnom. Benn voltam a villában, oké, de pár napig többet foglalkoztak velem az újságok, mint bárki mással. Ezt nem egészen értem, én nem vagyok különleges, nem is tudom, miért kéne aláírást adnom.

Bent tudtátok, hogy nagyon jó a nézettség?

- Stohl András, Sebestyén Balázs adásban mondta, hogy kétmillióan nézik a Való Világ-ot: nem hittük volna, hogy ekkora siker lesz. Egyszer adtak egy órát szavazásra, 60 ezren kattintottak az interneten, valamikor délután: ebből is tudtuk, hogy kint ismertek, kedveltek vagyunk. Amióta kijöttem, azt tapasztalom, hogy mindenki hallott a műsorról. Ha nem a tévében, akkor újságban, óriásplakáton találkozhatott vele.

Ki játszott a kamerának, ki volt természetes benn?

- Tudomásul kell venni, hogy a népnek cirkusz és kenyér kell, és el kell ismernem, hogy kívülről nézve Alekosz szórakoztató lehet. Ugyanakkor az, amit ő képvisel, a karaktere számomra nem annyira pozitív. Külső szemlélőként a két ember, Alekosz és Éva civakodása biztos vicces, de benn, napi huszonnégy órában ezt nézni, hallgatni, nem egy egyszerű történet. Bármely családba, ha ők ketten beköltöznének, az igen durva lenne. De mi marad meg jobban az emberekben? Ma a szórakoztatóipar erről szól, ezt el kell fogadnom: Alekosz világa különös, nem mindennapos. Itt van például Benkő Dániel, aki Kossuth-díjas művész, de mindenki a meztelenkedés miatt ismeri, esetleg tudják róla, hogy valamit zenél.

Rólad nem volt ilyen jelenet, de szerelmi szálat megpróbáltak kreálni.

- Valóban törekedtek rá az újságok, hogy több legyen Anikó és köztem, mint ami van: odabenn lány-fiú barátság alakult ki, nem férfi és nő közti. Nem fogtam a kezét, Alekosz viszont mindenkit letaperolt... Az igazmondó hintában valóban elmondtam, hogy Anikó szép, dekoratív, szexuális kisugárzással rendelkező nő, mire a tévézők megszavazták, hogy együtt aludjunk a nyugiszobában. Nem értem, miért nem lehet ilyet kimondani? Benn azért lelki kapcsolatra törekedtük, de nincs közöttünk semmi komolyabb.

Találkozol vele, ha kiesik vagy nyer?

- Persze. De minden volt VV-lakóval találkoztam már, Gigi például be is jött a kórházba hozzám.

Céged működött, amíg a villában éltél?

- Ment nélülem a cég: vannak olyan üzletágak, amelyek legyengültek, a gazdasági helyzet miatt is, de más meg megerősödött - ilyen az adósságrendezés. A cég nem csak testőrképzéssel foglakozik, bár a lapok erről írtak. A fő profil az oktatás, az adósságkezelés, az üzleti hírszerzés, a magánnyomozás. Nem csak őreink vannak, nem az a cél, hogy kétszáz emberrel őrizzünk egy-egy telephelyet. A cégben megbízható kollégák vannak, a rendszert olyanok üzemeltetik, akik húsz éve a barátaim, edzőtársaim. Voltak benn a BeleValó-ban, a NekedValó-ban, kampányoltak is mellettem.

Mintha hibernálva töltöttél volna 133 napot. Sok minden változott kinn?

- Akkor 336 forint volt az üzemanyag, emlékeim szerint, most közel 400, de a cukor is jóval drágább lett. Japán és a cunami, a földrengések, Líbia, az arab világ forrongása, Gáza, ezek nekem új történetek voltak. Engem mindig érdekelt a külpolitika, bent meg hiányoltam a BBC Newst, a CNN-t, amiket korábban, a villa előtti életemben késő este néztem.

rtl klub, sajtóklub

Mit vártál a kijövetel után?

- Nem azt vártam, hogy a Kánaán vár, de arra sem gondoltam, hogy külföldön szokatlanul sok feszültség, probléma lesz, Magyarországon pedig rögtön tüntetésbe botlok a Hősök terén. Még nem érzékelem az új adótörvényeket sem, csak most ismerkedek a világgal. Négy és fél hónap volt benn, de olyan, mintha öt év lett volna, annyi minden változott. Sok társalgásba nehezen tudok bekapcsolódni, mert lemaradtam egy-egy eseményről, és csak azt mondják: "ja, erről te nem tudhatsz!"

Megérte benn lenni ennyi időt? Mit tudsz profitálni ebből a műsorból?

- Ez a műsor az én cégemnek nem tud lendületet adni, nem reklám, nem is ezért mentem be. Viszont létrehozok egy alapítványt, és egyben egy ingyenes egészségcentrumot olyan embereknek, akiknek nincs pénzük természetgyógyászati kezelésre. Nekem Parádsasváron van egy ingatlanom, én azt teszem be az alapítványba. A telek alatt termálvíz van: 13 millió forintért fúrnak le, 20 millió, mire kiépül a medence, nagyjából 120 millió forintos történet ez. Az egész nyaram abból fog állni, hogy pénzt próbálok szerezni erre, hogy szeptember 1-jén meg tudjon nyílni a gyógyító központ. Becsületkasszás lesz: akinek van pénze, és megteheti, az tegyen be valamit, de a cél, hogy bárki ingyen igénybe vehesse. Manapság máshol százezer forint egy hosszabb kezelés, ott meg kezelhetnének légúti betegséget, lenne műtét utáni terápiás kezelés, biorezonancia, és minden hasonló. A csapat megvan, az eszköztárat kell megvenni. Sokan ígérték, hogy segíteni fognak, kampányolunk egész nyáron.