Készül Magyarország első romantikus websorozata

Vágólapra másolva!
Az Origo Zrt. megrendelésére a napokban kezdik el forgatni az első magyar romantikus websorozatot, amely májustól nemcsak az interneten, de a tévé képernyőjén is látható lesz. A Csalfa Karma című szériát a Barátok közt-öt is gyártó Magyar Grundy UFA készíti, friss színészekkel, több budapesti helyszínen.
Vágólapra másolva!

Az Origo Zrt. 2010 decemberében írt ki egy pályázatot, amivel kreatív tartalom gyártására keresett produkciós cégeket: a tenderre olyanok jelentkezését várta, akik online platformon és a televízió képernyőjén egyaránt életképes műsor-koncepcióval tudnak előállni, és ötletükkel elsősorban a 18-39 közötti női célcsoportot szólítják meg. A websorozat ugyanis a Life.hu nevű, nőknek szóló oldalon fog megjelenni májusban, az abból készült tévés szériának pedig a kapcsolódó csatorna, a LifeNetwork TV ad otthont.

"Kilenc pályázat érkezett, csupa olyan gyártótól, amely meghatározó szerepet játszik a magyar televíziós vagy filmiparban. Végül azért a Magyar Grundy UFA-ra esett a választásunk, mert az olyan történettel állt elő, amilyet vártunk, és Magyarország legnézettebb napi sorozatával is bizonyította már, hogy vezető helyet tölt be a piacon" - mondja az Origo Zrt. szórakoztató tartalmainak igazgatója, Hámori Barbara.

A Magyar Grundy UFA már komoly tapasztalattal rendelkezik sorozatok gyártása terén, annak producere, Kalamár Tamás felügyeli a most készülő produkció munkálatait. "A Magyar Grundy UFA készítette Magyarország első napi sorozatát és Magyarország első telenovelláját (a Szeress most!-ot - a szerk.), és a továbbiakban is szeretne újító maradni. Most szeretnénk megcsinálni Magyarország első romantikus websorozatát - egy krimi websorozat már született itthon, de olyan értelemben a Csalfa Karma az első igazi netes széria, hogy ezt hosszabb lélegzetvételűnek szánjuk, és tévés változata is készül" - mondja az [origo] megkeresésére Kalamár Tamás.

A Csalfa Karma egyébként egy szerelmi háromszögről szól, középpontjában két lánytestvér áll, akiket ugyanaz a fiú érdekel - a riválisok közül az egyik szép, de megjátssza érzéseit, míg a másik érzései őszinték, de visszahúzódóbb, mint testvére, így a fiú is nehéz döntés előtt áll. "A fő koncepció az, hogy mindenkinek van valahol egy párja, de könnyen lehet, hogy elkerülik egymást. Akár a szomszédod is lehet, akit a sors neked szánt, és minden nap úgy mentek el karnyújtásnyira egymástól, hogy észre sem veszitek a másikat. Ettől csalfa ez a karma" - fogalmaz Kalamár Tamás.

"A Csalfa Karma a külföldi websorozatok közül talán az In The Motherhood-ra fog leginkább hasonlítani, amelyből egyébként szintén készült televíziós változat. A mi szériánkban azonban jóval több lesz a drámaiság, nem szitkom lesz, inkább afféle dramedy" - teszi hozzá Hámori Barbara. A történet helyszínéül nem egy stúdió, hanem Budapest utcái szolgálnak majd, mivel - ahogyan Kalamár Tamás fogalmaz - ez "egy modern, nagyvárosi szerelmi történet", amit ezzel lehet a legjobban érzékeltetni.

A Csalfa Karma teljesen új HD-technikával készül, amilyennel a Doktor House csapata is forgatott már. A webes és a tévés epizódok technikai megvalósítása között semmi különbség nem lesz, a webizódok egy az egyben kerülnek át a képernyőre, persze összefűzve: egyheti netes adagból - a hétfőn, szerdán és pénteken megjelenő, egyenként hétperces részekből - áll össze egy tévés epizód. Az internetre egyelőre huszonnégy rész készül, de igény esetén folytatás is várható.