Decemberben már képernyőn lesz Vágó István új vetélkedőjével

Vágólapra másolva!
November végén, december elején indulhat a Tv2 új kvíze, amelyre már keresik a szereplőket. A csatorna még nem közölte, ki kapja a vetélkedőt, de aligha telik el újabb évad az RTL-től átigazolt műsorvezető, Vágó István nélkül.
Vágólapra másolva!

November végén, december elején új vetélkedőt, kvízt indít a Tv2, és aligha tenné ezt mással, mint az RTL-től bő egy évvel ezelőtt átigazolt, ám 2009 ősze óta jóformán munka nélkül lévő Vágó Istvánnal. Az [origo] információi szerint a gardróbba kerül a szürke öltöny, a műsorvezető fiatalosabb ruhatárból öltözködhet, a csatorna pedig már keresi a játékosokat a műsorhoz, majd a kiválasztott formátumot is megnevezi rövidesen.

A Tv2 várhatóan az esti, hetes sávba teszi majd a kvízt: a jelenleg második heténél tartó, és első öt adásával nézettségben nyerő Ezek megőrültek! helyére kerül majd az új műsor. A celebes vetélkedőben hetente egy-egy trió jut tovább, majd a döntő hét után lesz képernyőn a saját fejlesztésű kvízt egy időre jegelő Vágó - és naponta, mivel általános tévés vélekedés szerint a napi sugárzású műsorok alakítanak ki igazi nézői függést, heti egy adással nehezebb állandó követőkre szert tenni.

A magyar tévés piacon jelenleg egyetlen kvíz sincs, már a Fábryval felálló Legyen ön is milliomos! is megszűnt, az utóbbi időkben inkább a látványosabb, színesebb, de gondolkodást nem igénylő gameshow-k domináltak (Kalandra fal, Ezek megőrültek!). A nemzetközi televíziós piacon azonban túlkínálat van, nézzünk pár műsort, amelyekből a Tv2 válogathatott!

----------------------

Five Against the Quizmaster


2009 egyik nagy dobása volt, Németországban az RTL vetítette tavaly, műsorsávjában igen jó eredménnyel. A német verzió műsorvezetője Günther Jauch, aki a helyi Legyen ön is milliomos!-t is sikerre vitte (a hazai verziót persze Vágó István nevéhez kötik a tévézők, mert hiába kapta meg Fábry Sándor pár celebes adásra a műsort előbbi távozása után, Vágó mégiscsak éveken át szállította a jó nézettséget a kvízzel az RTL Klubnak). A műsorban - ahogy a címből is kitűnik - öten vetélkednek a fődíjért.

----------------------

Sell Me The Answer


A Sky1 műsorát Gethin Jones vezette, 25 ezer fontot lehetett nyerni egy-egy adásban. A megválaszolandó kérdések egyre többet értek, a játékosnak pedig lehetősége volt megvenni egy-egy helyes választ a stúdióban ülőktől. Érdemes volt ilyenkor költeni, mert egy rossz válasz már azt jelentette, hogy a játékos búcsúzott is a műsortól.

----------------------

The Money Drop


A formátum az Endemol tulajdona, a cég pedig igen sok ismert műsort állított már elő, fejlesztett ki, elég a Big Brother-re, az igen szórakoztató 101 Ways to Leave a Gameshow-ra vagy az itthon is sokat látott Áll az alku-ra gondolni. Ebben a kvízben is nagyot lehet kaszálni (ráadásul a készpénz látható a játékban), és mindent el is lehet bukni, a nézői interaktivitás pedig abban mutatkozik meg, hogy a műsor közben a néző - interneten át - bekapcsolódhat a játékba otthonról.

----------------------

The Chase


Az ITV műsora volt, Bradley Walsh vezette, és négy játékos tűnt fel benne egyszerre. Általános műveltséget igénylő kérdések sorjáztak, a szereplőknek pedig az időre is nagyon kellett figyelniük, miközben csapatként igyekeztek minél nagyobb summát megkaparintani - de volt benne olyan szakasz is, amikor egy játékos válaszolgatott, sietve, időre.