Augusztusi wellness horoszkóp

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Hatalmas energiával veted bele magadat az augusztusba, szeretnél minél többet kihozni magadból, és szívesen feszegeted a saját határaidat - talán még soha nem élvezted ennyire az edzést és a versengést. Amikor csak teheted, menj ki a szabadba, most különösen jót tehet neked a levegő és a napfény. Arra azonban nagyon figyelj oda, hogy megfelelő öltözékben, fényvédő krémet használva töltsd kint az idődet! Így tehetsz valamit a veszélyes bőrrák kialakulása ellen. A hónap második hetében fontos lehet, hogy valami újat próbálj ki, legyen szó akár egy egzotikus ételről, akár egy izgalmas mozgásformáról. A hónap vége felé már észreveheted magadon a változást: sokkal erősebb, karcsúbb és izmosabb lehetsz, és a terhelést is jobban bírod. Augusztus utolsó napjaiban szinte megállíthatatlan leszel!

Bika (április 21. - május 20.)
A tested és a lelked fejlődése most kéz a kézben járnak: akkor tudod tökéletesíteni a külsődet, ha a belső világod rendben van - és ez fordítva is igaz. Csak el kell döntened, hogy min szeretnél változtatni, és pontosan meg kell határoznod a céljaidat - a kitartással utána már nem lesz gondod. Ha mégis úgy érzed, hogy nem tudnál végigcsinálni egy teljes életmódváltást, akkor csak egy hónapig tarts ki, és egy-egy napra előre tervezz; így sokkal átláthatóbb lesz a program, és szinte észrevétlenül szokhatsz hozzá az új életmódhoz. A hónap második felében a játékosságod kerülhet előtérbe, ezért próbálj ki olyan sportokat, amelyekbe némi játékos versengés is belefér! Arra azonban figyelj oda, hogy a munkával kapcsolatban ne legyél könnyelmű - ez később megbosszulhatja magát!

Ikrek (május 21. - június 21.)
Egy sor érdekes, élvezetes ötleted van arra vonatkozóan hogyan csempészhetnél egy kis izgalmat az edzésprogramodba - csupán meg kell őket valósítanod... ehhez pedig most egyáltalán nincs kedved. Ne engedd azonban, hogy ezeket az ötleteket elfeljtsd: inkább jegyezz le mindent egy füzetkébe, vagy a számítógépedre, hogy később, amikor majd több energiád lesz, bármikor előkaphasd ezeket. Az is jó módszer lehet, ha olyan mozgásformákat csempészel az életedbe, amelyekről egyáltalán nem a sport vagy a kötelezettség jut az eszedbe: menj el táncolni a barátaiddal, esetleg kiránduljatok egy nagyot, vagy labdázz a gyerekeiddel. A hónap közepén nagyon sok olyan dolog jöhet közbe, ami miatt nem tudsz a saját jól-létedre koncentrálni, sőt, a stressz kifejezetten sokat árthat neked. Igyekezz legalább apróságokban követni az egészséges életmód szabályait.

Rák (június 22. - július 22.)
Tele leszel lelkesedéssel, energiával és játékossággal augusztusban! Minden alkalmat megragadnál a mozgásra, és kellő nyitottsággal fordulsz az ételek felé is, ezért ez az időszak tökéletes lehet egy fogyókúrára, vagy akár arra is, hogy teljesen megváltoztasd az életmódodat. Ügyelj azonban arra, hogy naponta csak egy dolgon változtass - ha túl sok mindent akarsz ugyanis egyszerre átalakítani, annak könnyen kudarc lehet a vége. A hónap közepétől egy kicsit sűrűbbé válhat az életed, de szerencsére mindig találsz magadnak lehetőséget arra, hogy beszoríts egy gyors edzést a napodba, vagy összedobj egy salátát vacsorára. Augusztus utolsó hetében előfordulhat, hogy egy kicsit gyengének, erőtlennek érzed magad, ennek azonban elsősorban lelki okai lehetnek. Ha azonban nem érzed jól magad, akkor keresd fel a háziorvosodat, a biztonság kedvéért.