Ruccolapestós tészta

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
30 dkg spagetti, 1 doboz ruccola saláta, 2 gerezd fokhagyma, fél maréknyi dióbél, 1.5 dl evőkanál extra szűz olívaolaj, 4 evőkanál reszelt parmezán sajt, só, darált bors

Elkészítése:
Hideg vízben, többször mossuk át jól a ruccolát, majd tegyük egy csepegtetőtálba és várjunk vele míg lecsepeg. A salátalevelekből tegyünk félre két maréknyit, a maradékot tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Adjuk hozzá a dióbelet, a kisebb darabokra felvágott fokhagymát, hintsünk rá egy teáskanálnyi sót, szórjunk bele két evőkanál parmezán sajtot, és csorgassunk hozzá egy deci olívaolajat. Kapcsoljuk be a gépet és az egészet zúzzuk pépessé.

Forrásban lévő sós vízben főzzük ki a spagettit, ügyeljünk, ne főzzük tovább mint ami a zacskón lévő utasításon olvasható. Ha elkészült, szűrjük le.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat, majd kanalazzunk rá 4-5 evőkanál pestót, kissé hevítsük fel, hogy a fokhagyma ízei jól kioldódjanak a forró zsiradékban, majd tegyük hozzá a leszűrt tésztát.

Adjuk hozzá a maradék salátaleveleket, és az egészet forrósítsuk össze.

Tálaljuk mély spagettis tányérokba, tetejét reszelt parmezánnal szórjuk meg. Dió helyett fenyőmagot is használhatunk a pesto elkészítéséhez. A megmaradt pestót edénykékbe téve lefagyaszthatjuk.