Karrierhoroszkóp július 7-től 13-ig

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Meglepően érzékeny hangulatban vagy ezen a héten, és még azokat a dolgokat is az érzelmek oldaláról közelíted meg, amelyekben jobb lenne megőrizni az objektivitásodat - ezzel pedig komolyan meglepheted a munkatársaidat, akik korábban azt gondolták rólad, hogy kifejezetten kíméletlen típus vagy, akinek csak az előremenetel számít. A benned dúló érzelmi viharok azonban rossz hatással lehetnek a munkádra: könnyen hozol rossz döntéseket, például a sértődöttségedből fakadóan.

Bika (április 21. - május 20.)
Most minden lehetőséget megkapsz arra, hogy fejlődj egy kicsit a munkádban - sőt, akár előléptetés vagy fizetésemelés is várhat rád -, csak neked is akarnod kell a változást, és meg kell ragadnod a kínálkozó alkalmakat. Ha esetleg tanfolyamra vagy továbbképzésre küldene a céged, akkor ne habozz elvállalni ezt a plusz "terhet"; sokkal többet profitálhatsz ugyanis belőle, mint amennyi energiabefektetést igényel tőled. A hét második felében törődj egy kicsit többet a kollégáiddal, hallgasd meg őket, ha beszélgetnének veled.

Ikrek (május 21. - június 21.)
Nagyon bizonytalannak érezheted magad, ezért még intenzívebben dolgozol a következő napokban: a teljesítménytől reméled ugyanis, hogy megmutathatod a személyiséged tehetséges és szorgalmas oldalát - azt várod, hogy a főnökeid alaposan megdicsérjenek, esetleg példaként állítsanak a többi kolléga elé. Ez nagyon jó hozzáállás, de együtt jár azzal a veszéllyel, hogy túlságosan kizsigereled magad, és a kollégáiddal való kapcsolatra sincs jó hatással.

Rák (június 22. - július 22.)
Álmodozó hangulatban vagy egész héten, ennek azonban most ki tudod használni a pozitív vonatkozásait is: egyrészt sokkal többet tudsz pihenni, ennek hatására pedig jobban bírod majd a stresszt, másrészt, ábrándozás közben igen jó ötleteid születhetnek. Arra azonban ügyelj, hogy a munkaidőben koncentrálj a feladataidra: nem vetne rád túl jó fényt, ha csak szunyókálni látnának az asztalodnál - és erre nem mentség az sem, hogy "csak kreatív próbáltál lenni".

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
Felfrissülésre vágysz - a munkádban és azon kívül egyaránt -, és szeretnéd új megközelítésben látni a dolgokat. A régi, jól bevált formulák ugyanis már unalmasak, és túl kiszámíthatóak neked. Úgy érzed, nem tudsz fejlődni, és nincs kihívás a napi feladataidban. Ha végképp nem tudsz újítani (és ez előfordulhat), akkor el kellene gondolkoznod azon, hogy munkahelyet váltasz. De ez a végső lépés legyen - lehet, hogy az is elég, ha kiveszel egy-két hét szabadságot, és feltöltődsz új élményekkel.

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)
Több bátorságot és merészséget is vihetnél a munkádba, nem kell attól félned, hogy csalódnak benned a kollégáid: ha önként jelentkezel, hogy több feladatot és több felelősséget szeretnél, a főnökeid értékelik majd ezt az új hozzáállást. A hét második felében jobban tennéd, ha minden fontos elintéznivalót felírnál magadnak, és a nap elején megterveznéd, hogy mi mindent szeretnél megcsinálni. Így elkerülheted, hogy valami kimenjen a fejedből, és nem is úszol el a munkáiddal.

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
A következő napokban nagyon jól tudsz együtt dolgozni másokkal, így érdemes kihasználnod ezt a kedvező időszakot. A munkán keresztül most komoly szövetségesekre, sőt, barátokra is szert tehetsz, akik később rengeteget segíthetnek neked. Ne félj segítséget kérni másoktól, de te is ajánld fel minél többször a támogatásodat azoknak a kollégáidnak, akikről tudod, hogy nehezebben boldogulnak egy-egy feladattal. Ha pedig van egy kis szabadidőd, akkor tegyél valami barátságos gesztust feléjük: például, főzz kávét mindenkinek, vagy süss otthon egy tálca süteményt, és oszd szét a munkahelyeden!

Skorpió (október 23. - november 21.)
Meg kellene tanulnod jobban koncentrálni, mert ezen a héten hajlamos lehetsz az álmodozásra, és könnyen elkalandozik a figyelmed. Ha kell, írd le mindazokat a feladatokat, amelyeket el akarsz végezni egy-egy napon. A rendre is jobban oda kellene figyelned: alaposan tisztísd le az asztalodat, rendszerezd a leveleidet, és a táskádból is dobd ki mindazt, ami nem odavaló! A külső rend együtt jár azzal, hogy "bent" is képes leszel jobban átlátni az eseményeket.

Nyilas (november 22. - december 21.)
Érdemes lenne egy kicsit átalakítani a napi rutinodat - vizsgáld esetleg felül, melyek azok a munkafázisok, melyeken gyorsíthatnál, és melyeket hagyhatsz ki nyugodt szívvel (illetve, melyek azok, amelyeket "lepasszolhatsz" valakinek, például egy kevésbé túlterhelt kollégának). Ha képes vagy változtatni, akkor sokkal nyugodtabbak lesznek a napjaid, mert nem kell kapkodnod.

Bak (december 22. - január 20.)
Úgy érzed, nem fizetnek meg eléggé, és egyáltalán nem ismerik el sem a tudásodat, sem a szorgalmadat. Ez persze nagyon rosszkedvűvé tehet, és azokon töltöd ki a mérgedet, akik a legközelebb állnak hozzád (a szeretteiden és a munkatársaidon), még akkor is, ha nagyon jól tudod: nem ők tehetnek a helyzetről, és nem is tudnának vele mit csinálni... Ahelyett, hogy folyamatosan puffognál magadban, vagy sajnálnád magad, inkább kezdj el cselekedni, és bizonyítsd be: tényleg ügyes, teheteséges vagy!

Vízöntő (január 21. - február 19.)
Szívesen beszélgetnél a munkatársaiddal egy sor nem odaillő dologról - elsősorban saját magadról vagy éppen az ő magánéletükről -, és még azt sem veszed észre, hogy a terhükre vagy. Ők pedig túlságosan kedvelhetnek téged ahhoz, hogy nyíltan megmondják, nem szívesen fecserésznek veled munkaidőben. Törődj inkább a munkáddal, most egyedül is nagyon jó ütemben haladhatsz. A baráti beszélgetéseket pedig halaszd a munkaidő utáni órákra, vagy éppen a hétvégére.

Halak (február 20. - március 20.)
Sok konfliktusra kell felkészülnöd, mert ezen a héten nem tudod összeegyeztetni a munkatempódat a munkatársaid ritmusával. Mielőtt rájuk támadnál, és agresszívan próbálnád meggyőzni őket, hogy a te módszered az egyedüli, ami helyes, inkább hallgasd meg őket - magyarázattal mindenképpen szolgálniuk kell neked. Arra azonban figyelj oda, hogy kiderülhet: van, amihez ők értenek jobban.