Grillezett paradicsomtorony

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
30 dkg zöldborsó, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 2 teáskanál bazsalikom pesto, 5 szem paradicsom, 6 szelet sonka, 20 dkg kecskesajt, 2 ág friss bazsalikomlevél, darált bors, só, 2 ág kakukkfű

Elkészítése:
Először készítsük el a pestos borsópürét.

Csorgassuk az olívaolajat egy lábasba, tegyük bele az összezúzott fokhagymát, és a felkarikázott újhagymát, majd pároljuk egy percig. Szórjuk rá a zöldborsót, öntsünk alá 1 dl vizet, ízesítsük sóval és kevéske darált borssal. Fedjük le fedővel, és kis lángon pároljuk öt percig. Ha a borsószemek megpuhultak vegyük le a tűzről, majd ha kissé kihűlt keverjük hozzá a pesto-t, és kézi mixerrel pürésítsük.

Szeleteljük fel a paradicsomokat ujjnyi vastagságúra, tegyük egymás mellé egy deszkára, daráljunk rá borsot, és tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből.
Hevítsünk fel egy nagy serpenyőt, csorgassunk bele kevéske olívaolajat, majd tegyük bele a befűszerezett paradicsomszeleteket. Erős lángon mindkét oldalát pirítsuk meg, ha elkészült, szedjük ki egy tányérra.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tegyük a serpenyőbe a sonkaszeleteket, süssük ropogós pirosra, majd a sajtszeleteket is hirtelen pirítsuk meg.

Tálaljunk nagy tányérokra a sült sonkából, tetejére egy szelet sült paradicsom kerüljön, közé tehetünk a bazsalikomlevelekből, majd rá ismét sonka, és paradicsom sorakozzon. Kanalazzunk rá a pesto-s borsópüréből, fedjük le a sonkaszelettel, majd a legtetejére a sült sajt kerüljön. Az egészet szórjuk meg őrölt borssal, és csorgassunk rá kevéske olívaolajat.

Finom reggeli, vagy elegáns előételötlet lehet.