Vágólapra másolva!
Amy Winehouse brit énekesnő súlyos tüdőbetegségben szenved, és állapota csak egyre romlik - árulta el a Grammy-díjas híresség édesapja. Mitch Winehouse szerint a lánya meg is halhat.
Vágólapra másolva!

Amy Winehouse többszörös Grammy-díjas énekesnő súlyos beteg: a rengeteg kábítószer és a dohányzás tönkretette a tüdejét - árulta el a Daily Mail című napilapnak a híresség édesapja, Mitch Winehouse.

"A lányom nagyon beteg, tüdőtágulata van, és a tüdejének csak a háromnegyedét képes használni" - mondta Winehouse. "Az orvosok szerint az állapota elég súlyos, és ha nem hagy fel a dohányzással és a kábítószerezéssel, akkor annyira tele lesz váladékkal a tüdeje, hogy akár meg is halhat."

Amy Winehouse a múlt héten került kórházba: azután kellett beszállítani egy londoni klinikára, miután több napig nem tudott aludni, és a kimerültségtől elájult az otthonában. Az orvosok később megállapították, hogy ki is volt száradva.

Mitch Winehouse szerint a lánya kész arra, hogy leszokjon a kábítószerekről - ebben jelenleg börtönbüntetését töltő (szintén drogfüggő) férje, Blake Fielder-Civil is támogatja. Az énekesnő apja az újságon keresztül a "drogdílereknek" és Winehouse "kábszeres haverjainak" is üzent.

"Nem akarok senki olyat látni a lányom közelében, akinek csak egy kicsi köze lehet a kábítószerekhez" - közölte Mitch Winehouse. "Ha valaki drogot mer eladni neki, az nem úszhatja meg a felelősségrevonást. Azt sem akarom, hogy a drogos haverjai, mint Pete Doherty, megkeressék Amyt. Nincs szüksége ilyen emberekre."