Strandtrend

Vágólapra másolva!
Azt hinnénk, ezeket a fehérneműnyi ruhadarabokat már nem lehet tovább variálni: van egyrészes úszódressz és kétrészes fürdőruha, esetleg egy harmadik, szoknya vagy sort elemmel kiegészítve; természetesen különféle, az idomokra kedvezően ható szabásvonallal és számos díszítőelemmel. Ám a 2008-as trend is tartogat újdonságokat - persze retróból, etnoból idén sincs hiány.
Vágólapra másolva!

A 2008-as fürdőruhadivatban sincs új a nap alatt: a tervezők egyaránt szemezgettek a hatvanas és hetvenes évek forma- és színvilágából, csakúgy, mint tavaly - az üdítő pluszt idén a nyolcvanas és kilencvenes éveket idéző modellek jelentik.

Forrás: [origo]

Variációk bikinire: ez a szezon is a szabadon kombinálható alsó- és felsőrészeké



Tehát tombol a retró: a hatvanas évekre jellemző pöttyös, csíkos, nonfiguratív mintás - illetve az összekötőelemként nagy fa- és fémkarikákat és feltűnő csatokat alkalmazó - modellek mellett, még mindig itt vannak a hetvenes évek virágos, hímzésre hajazó etno-mintái, illetve a nyolcvanas éveket idéző neonszínek - sárga, narancssárga, zöld és rózsaszín -, és a metálfényű - arany ezüst boronz - modellek is. Ez utóbbiak közül az igazán fényes, már-már műanyag hatású anyagból készült fürdőruhák veszélyesek, mert kiemelnek minden domborulatot - de hála a külön is megvásárolható, ízlés és testalkat szerint kombinálható alsó- és felsőrészek kitalálójának választhatunk: mely testrészeinkre szeretnénk felhívni a figyelmet.

A klasszikus elegancia jegyében újra itt vannak a fekete-fehér - pöttyök, csíkok, szegélyek formájában hol pirossal, hol ezüsttel kombinálva -, illetve a barna-arany színösszeállítású dresszek.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Fazon tekintetében a visszatértek kilencvenes évek elején hódító tankinik, azok a kétrészes fürdőruhák, amelyek felsője trikószerű, és a fürdőruha alsó széléig ér; és a rafinált szabásvonalú, itt-ott kivágott vagy mélyen dekoltált egyrészesek, becenevükön "trikinik", vagy angolul "cut-out"-ok, amelyek annak ellenére, hogy elsőre azt gondolnánk, hogy többet takarnak, különleges vonalaiknál fogva épp, hogy felhívják a figyelmet a problémás testrészekre. Napozáshoz természetesen nem ajánlott, hacsak nem szeretnénk absztrakt fehér mintákkal tarkítani a testünket.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Persze vannak örökzöldek: a klasszikus háromszög-felsős bikinik éppúgy divatosak, mint pánt nélküli, csavart topok, vagy a kosaras-szivacsos-push-upos melltartó-fazonok; az alsórészek tekintetében a tangák - klasszikus string és a kicsivel többet takaró majdnem-bugyi, a brazil-tanga - mellett a francia, vagyis a kisnadrágos, szabások, az oldalt megkötős és a klasszikus vonalak egyaránt megtalálhatóak - mindenki választhat az alakjához és stílusához leginkább passzoló modellek közül.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Fecske, úszó, bermuda

A férfiakat, akiknek zöme bőszen álltja, hogy bármilyen boxeralsószerű gatyában elpancsol egész nap, nem könnyű rávenni arra, hogy szezononról- szezonra váltsanak fürdőnadrágot, hiszen be kellene menni egy boltba, sőt, a próbafolyamatokban nem csupán kritikus szemlélőként, de aktív szereplőként kellene részt venni.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]