Brokkoli felfújt

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
40 dkg brokkoli, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tej, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj, 8 dkg reszelt sajt, darált bors, só, 3 db egész tojás, 2 db tojás fehérje

Elkészítése:
Szedjük rózsáira a brokkolit, mossuk meg alaposan, majd tegyük forrásban lévő, sós vízbe a fokhagymával együtt, és főzzük 5-6 percig. Ha megfőtt szűrjük le, és csepegtessük le jól, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe, és pürésítsük össze.

Kenjünk ki vajjal és szórjunk meg reszelt parmezánnal 6-8 pudingformát, majd felhasználásig tegyük a hűtőszekrénybe.

Melegítsük fel a vajat egy kis lábasban, szórjuk rá lisztet, keverjük jól össze, majd kis adagokban, kevergetés mellett öntsük rá a meleg tejet, és forraljuk addig, míg sűrű mártás nem lesz belőle.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha elkészült vegyük le a tűzről, és még melegen keverjük hozzá a reszelt sajtot, a tojások sárgáját, majd ízesítsük sóval és darált borssal. Tegyük hozzá a pürésített fokhagymás brokkolit, és az egészet alaposan keverjük össze.

Verjük fel kemény habbá a tojások fehérjét, majd óvatosan dolgozzuk a brokkolis masszához.

Töltsük meg a kikent formákat háromnegyedig a felfújt tésztájával, tegyük sütőlemezre, majd előmelegített sütőben 150-160 fokon süssük 20-25 percig, majd azonnal tállajuk.