Júniusi wellness horoszkóp

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Nagyon energikusan kezded a hónapot, és kivételesen most nem az azonnali teljesítményre helyezed a hangsúlyt, hanem a hosszú távú eredményekre. Ezt az elvet az étkezésedben is követned kellene: ne akarj hetek alatt változtatni a testsúlyodon, ez nem egészséges, sőt, az eredmény általában nem is lesz tartós. Azt is érdemes lenne felülvizsgálnod, vajon elég tudatosan alakítod-e az étrendedet, vagy véletlenszerűen eszel meg mindent, ami eléd kerül; talán az idegességedet, vagy a sértődöttségedet is nassolással próbálod levezetni. Ha ez a lehetőség is fennáll, akkor érdemes lenne szakértő segítséget keresned egy pszichológus vagy kineziológus személyében, ők ugyanis segíthetnek felszínre hozni az elfojtott, negatív érzelmeket. A hónap közepétől érdemes még inkább elkötelezned magad a mozgásnak, a sport ugyanis sokat segíthet a harmónia fenntartásában - rendezi a szellemi és érzelmi viszonyokat is. A hónap utolsó hetében szánj időt arra, hogy elérhető, de mégis kihívást jelentő célokat tűzöl ki magad elé. Ezek inspirálhatnak és motiválhatnak téged, még akkor is, ha éppen nincs kedved tornázni.

Bika (április 21. - május 20.)
Használd ki a jó időt, és menj ki a szabadba - akár az edzéstervedet is átalakíthatod, hogy minél több időt tölthess a szobán kívül. Szerencsére, nem kell egyből megerőltető dolgokra gondolni: egy jó séta a szabadban, némi strandolás (szigorúan sok úszással és kevés lángossal), vagy labdázás a gyerekekkel ugyanúgy megmozgatnak, mintha például futni mennél. Próbáld meg becsempészni a nyarat az otthonodba is: tálalj fel több salátát és gyümölcsös édességeket! A hónap második felében érdemes lenne kezedbe venni az irányítást: ha van valami jó, sporttal vagy életmóddal kapcsolatos ötleted, amit meg kívánsz osztani a munkatársaiddal vagy barátaiddal, akkor ne habozz kimondani azokat; lehet, hogy elsőre húzzák majd a szájukat, de nagyon könnyen meggyőzheted őket. Társaságban te is motiváltabb és lelkesebb leszel! A hónap utolsó napjaiban ne felejts el többet nyújtani és lazítani, nagyobb lehet az esélye a sérüléseknek, ha ezeket a fontos részleteket kihagyod.

Ikrek (május 21. - június 21.)
Motiválatlan, fáradt és ideges lehetsz június első hetében, és minden kifogást felhasználsz, csak hogy lustálkodhass egy kicsit - egy idő után persze rosszul érzed magadat, és csak még idegesebb leszel amiatt, hogy nem csináltál semmit jó néhány óráig. Próbáld meg egy kicsit tudatosabban élni az életedet, és szervezd meg alaposabban a napjaidat; például minden napnak legyen egy "központi" feladata, és akkor csak arra koncentrálj. Hétfő legyen a megbeszéléseké, kedd a papírmunkáé, szerda a bevásárlásé és így tovább. Így ugyanis elkerülheted a kapkodást, és a figyelmedet sem aprózod szét. A hónap második felében az étrended kerülhet központi szerepbe: lehet, hogy túl sokat eszel, de az is probléma lehet, ha rendszertelenül étkezel, vagy unalmas fogások kerülnek az asztalodra. Igyekezz kihasználni a nyár adta lehetőségeket, és egyél több zöldséget, gyümölcsöt, és ne félj kipróbálni új alapanyagokat sem - használd ki például az internetet, hogy eddig ismeretlen recepteket találj! A hónap vége felé érdemes lenne egy kicsit többet beszélgetned a családtagjaiddal: ha megbeszélitek a bosszantó, apró gondokat, akkor könnyebben találhattok rájuk megoldást.

Rák (június 22. - július 22.)
Szeretnél egy kicsit megszökni a városból - úgy érzed, unalmas és szürke az életed. Különösen június első heteiben lehet nyomott a hangulatod. Szerencsére ez a rossz érzés hamar elmúlik, de te is "rásegíthetsz", ha egy kicsit több időt töltesz a szép idő kiélvezésével és egy kicsit kevesebbet az aggodalmaskodással. Akár el is utazhatnál (ha teheted, akkor egyedül is érdemes lenne elmenned néhány napra). A hónap második felében sokkal több energiád lehet, csak fel kell tudnod használnod ezt: pótold be például azokat a feladataidat amelyeket már hónapok óta halogatsz; a munkahelyeden akár előre is dolgozhatsz, ennek később nagyon sok előnyét élvezheted majd. A hónap utolsó felében érdemes lenne ellátogatnod egy jógaórára: nemcsak a tested jöhet rendbe a gyakorlatoktól, hanem a lelked is, sőt, még az is előfordulhat, hogy megismerkedsz valakivel, aki nagyon hamar jut fontos szerephez az életedben. Ettől az illetőtől rengeteget tanulhatsz.