Bűnösnek találták Uma Thurman zaklatóját

Vágólapra másolva!
Egy évre is börtönbe kerülhet az a férfi, aki 2005 óta zaklatta Uma Thurman amerikai színésznőt, a Kill Bill című film főszereplőnőjét és annak családját. A bíró elmeorvosi vizsgálatot is kért.
Vágólapra másolva!

Bűnösnek találta a New York-i bíróság Jack Jordant, Uma Thurman amerikai színésznő megszállottját, aki 2005 óta zaklatta a Kill Bill című film főszereplőnőjét és annak családját. A 37 éves munkanélküli férfi korábban már állt pszichiátriai kezelés alatt, de a bíróság újabb elmeorvosi vizsgálatot rendelt el. A végső ítéletet június elején hozzák meg, Jordan akár egy évre is börtönbe kerülhet.

Jordan 2005 óta zaklatta a színésznőt; korábban is megszállotja volt Thurmannek, de a Kill Bill bemutatása után még erőteljesebben kezdett ragaszkodni Thurmanhez. Rendszeresen leveleket, bizarr képeslapokat és e-maileket írt a színésznőnek és családjának. A levelekben azt írta, "a sors egymásnak teremtette őket", és "mindent elkövet, hogy végre együtt legyenek", és gyakran kószált Thurman háza környéként.

A férfi ráadásul többször utalt arra, hogy Thurman két gyermeke "valójában nem is létezik".

Jordan múlt pénteki tanúvallomásában azt mondta, "csak most értette meg, mennyire megijeszthette" a színésznőt.

"Csupán rettenetesen vágytam arra, hogy Ms. Thurman közelében lehessek, egyáltalán nem akartam megrémíteni" - mondta a férfi.

"Azt hittem, ha megpróbálok nem figyelni rá, akkor egy idő után megunja a dolgot" - mondta Thurman a vallomásában. "Nem mertem beszélni vele, mert attól tartottam, hogy bátorításnak fogja fel a dolgot, és csak még többet zaklat majd. Rettenetesen megijesztett engem is, és a gyerekeimet is."

Sem Thurman, sem pedig a színésznő jogi képviselői nem kívánták kommentálni a bíróság döntését.