Tofusült grillezett zöldségekkel

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
2 doboz tofu, 1-1 db zöld, sárga és piros kaliforniai paprika, 4 szem csiperkegomba, 4 szál újhagyma, 4 szem koktélparadicsom, 1 db cukkini, 4 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, darált bors, 4 evőkanál szójaszósz

Elkészítése:
Vágjuk a tofut nyolc egyenlő nagyságú részre, daráljunk rá borsot és csorgassuk meg olívaolajjal.

A zöldségeket vágjuk falatnyi darabokra, tegyük egy nagy tálba, csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, és hagyjuk állni legalább fél órát.

Hevítsünk fel két nagy serpenyőben pár evőkanálnyi olívaolajat, az egyikbe tegyük a tofudarabokat, majd mindkét oldalukat pár perc alatt süssük pirosra. Mielőtt kivennénk a serpenyőből, csorgassuk meg szójaszósszal.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


A másik serpenyőbe tegyük a zöldségeket, és erős lángon süssük addig, míg pirulni nem kezdenek. Finomabb, ha a megsült zöldségeket megcsorgatjuk szójaszósszal, és sülés közben mellé teszünk egy-egy ág friss kakukkfüvet.

Tálaljunk adagonként két tofut egy tányérra, mellé körítsünk a megsült zöldségeket, zöld tormát is kínálhatunk hozzá.