Avokádós csirkesaláta

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 db római saláta, 2 db csirkemell filé, 1 db avokádó, 10 dkg tofu, 1 db zöldcitrom, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, só, darált bors, 1 teáskanál grillcsirke fűszerkeverék, 2 evőkanál joghurt, 1 db sárga kaliforniai paprika, fél maréknyi napraforgómag

Elkészítése:
A csirkemelleket csorgassuk meg olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot, és szórjuk meg grillcsirke fűszerkeverékkel. Fedjük le fóliával, és pár órára tegyük a hűtőszekrénybe érlelődni.

Vágjuk kétfelé az avokádókat, vegyük ki a magjukat, majd hámozzuk meg. Tegyük egy tálba a gyümölcsöt, adjuk hozzá a kis kockákra felvágott tofut (érdemesebb a lágyabb fajtát vásárolni).

Csorgassuk meg a zöldcitrom levével, kanalazzuk rá a joghurtot, csepegtessünk rá olívaolajat, daráljunk rá borsot, sózzuk meg, majd villával alaposan törjük össze az egészet.

Hevítsünk fel kevés olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a megfűszerezett csirkemelleket, mindkét oldalát lassú tűzön süssük öt-öt percig. Jobban átsül a hús, ha vízzel megtöltött lábast teszünk a hús tetejére, és úgy préselve sütjük.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Vágjuk négyfelé a megmosott római salátát, tegyük egy nagy salátástálra, tetejére helyezzük a felszeletelt csirkemelleket, majd kanalazzuk rá az avokadós dresszinget.

Sült paprikával és pirított napraforgómaggal tehetjük salátánkat még izgalmasabbá.