Karrierhoroszkóp április 21-től 27-ig

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Próbálj meg egy kicsit nagyobb önuralmat tanusítani a hét első felében: hirtelen természetedből és meggondolatlan szavaidból komoly problémáid is származhatnak. A munkahelyeden ugyanis nem mindig a nyers őszinteség a legkifizetődőbb stratégia. Ha lehet, kerüld el a konfliktusokat, és dolgozz teljesen egyedül: így egy új tehetségedet is megmutathatod a főnökeidnek - ez a későbbiekben mindenképpen előnyödre válik.

Bika (április 21. - május 20.)
A pozitív gondolkodás csodákat tehet: még egy kilátástalannak tűnő helyzetből, vagy egy közepes napból is ki lehet hozni a legtöbbet, ha kellő nyitottsággal és optimizmussal állsz a dolgokhoz. Próbálj meg akkor is mosolyogni, ha ez valójában egy kicsit őszintétlen - ezzel a munkatársaidra is jó benyomást tehetsz, az ő támogatásukra pedig mostanában igencsak szükséged lehet. Ha teheted, dolgozz egy kicsit a hétvégén, ez nagyon pozitív hatással lehet az előmeneteledre!

Ikrek (május 21. - június 21.)
Kimerültebb lehetsz, mint más napokon, és egyik munkaóráról a másikra élsz, pedig ideje lenne felülvizsgálni a hosszabb távú terveidet is: mi az, amit valójában el akarsz érni a karriered szempontjából? Ha nagyon bizonytalannak érzed magad, akkor keress fel egy tanácsadót, aki reálisan közelítheti meg a problémát. Ha ezt túl soknak érzed, akkor beszélgess egy kicsit a munkáról egy olyan barátoddal, aki bátorítóan, de kellő kritikával szemléli a helyzeted.

Rák (június 22. - július 22.)
Jó néhány kellemetlen helyzetnek lehetsz szem- és fültanúja a munakhelyeden, de igyekezz kellően diszkrét maradni, és akkor sem visszaélni a megtudott információkkal, ha valaki szépen kér erre. A mások háta mögötti üzelmek soha nem szültek még jó végeredményt - azt is tudnod kell, hogy aki ma "használ" téged, lehet, hogy egy másik alkalommal gondolkodás nélkül elárulna. A pletykálkodás helyett koncentrálj tényleg a munkára.

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
A hét elején komoly kihívásokkal kell szembenézned a munkahelyeden, azt tapasztalhatod ugyanis, hogy valaki komoly aknamunkával próbál rossz színben feltüntetni téged. Szerencsére, a főnökeid pontosan tudják, hogy mennyit érsz, de így is meg kell küzdened az elismerésekért. Hallgass az ösztöneidre, és cselekedj a belső hangod útmutatása szerint - hamarosan bebizonyosodhat, hogy a döntéseid helyesnek bizonyultak.

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)
Mindent megkérdőjelezel és kritikával fogadsz, amit csak megtudsz a munkahelyeden: semmiben sem vagy biztos, és alig lehet téged meggyőzni. Ez jó egy ideig, ám a hét közepén már azt tapasztalod, hogy ez a kétkedés folyamatosan lassítja a munkádat, és persze az önbizalmadat is csökkenti. Inkább legyél egy kicsit nyitottabb, és ne félj attól, hogy rá kell bíznod magadat a kollégáidra.

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
Régóta halogatsz egy fontos feladatot, bár azt te magad sem tudod megmondani, miért nem fűlik hozzá a fogad; talán attól félsz, hogy túlságosan nagy falat az számodra, és egyedül úgysem lennél képes teljesíteni az elvárásokat. Tanulj egy kis rugalmasságot, különösen a hét második felében! Ha nyitottan vagy képes szemlélni az előtted álló munkát, arra is rájössz, hogy máshogy, egyszerűbb módon is meg lehet oldani a gondot okozó problémákat.

Skorpió (október 23. - november 21.)
Hatalmas energiákat érzel magadban, talán az egész világot meg tudnád hódítani - ha hagynák mások. Arra azonban nem gondolsz, hogy a felelősséged és a feladataid is növekednének, erre pedig még nem vagy felkészülve. A legjobb lenne, ha megtalálnád az arany középutat, és egy ideig csak "tanulnád" a vezetést, még akkor is, ha ellenállhatatlan ajánlatokat tesznek neked ezen a héten. Gondolj arra, hogy minél bátrabb vagy, annál több lehetőséged lesz majd bizonyítani.

Nyilas (november 22. - december 21.)
A hét elején egyszerűen képtelen vagy rendesen dolgozni: folyton elkalandozik a figyelmed, ha pedig végre képes vagy koncentrálni, akkor nevetségesen rövid idő alatt elfáradsz - bármi mással szívesen töltöd az idődet, csak a munkával ne kelljen. Szerencsére, ez az energiahiányos állapot csak néhány napig tart, és a hét második felében már nagyon hatékonyon tudod majd behozni a lemaradásaidat.

Bak (december 22. - január 20.)
Sokkal szervezettebbnek kell lenned, sőt, a hosszabb távú terveidhez is szükséged lehet egy stratégiára. Ha ugyanis mindent alaposan átgondolsz, könnyebben észreveszed az esetleges hibákat és hiányosságokat. Csütörtöktől nagyszerű lehetőségeket kaphatsz arra, hogy megmutasd: mire is vagy képes. Azonban, mielőtt lelkesen beleveted magad a munkába, gondolkozz el azon, mennyire illeszkedik ez a jövőképedbe.

Vízöntő (január 21. - február 19.)
Kifejezetten élvezed, hogy egy kicsit a karriereddel és a jövőddel foglalkozhatsz: örömmel szövögeted a terveidet és álmodozol arról, milyen is lesz egy új üzletbe vágni, vagy egy új pozícióba kerülni. Arról azonban mintha elfeledkeznél, hogy az előléptetéshez vagy a haladáshoz neked is tenned kell: ha nem ragadod meg a lehetőségeket, hogy bizonyíthass, senki nem veszi észre, milyen tehetséges vagy.

Halak (február 20. - március 20.)
Kedves, megértő és segítőkész vagy, ez azonban a következő napokban visszafelé sülhet el: a munkatársaidnak ugyanis sokkal egyszerűbb rád testálni a feladatokat - hiszen te mosolygósan igent mondasz mindenre -, mint együtt működni veled. Kérdezz sokat, és ne vállalj el mindent gondolkodás nélkül csak azért, hogy jobb színben tüntesd fel magad. Ha kedvelnek, az nem azért van, mert mártírt csinálsz magadból...