Sült paprikás nudli

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
2 db nagyobb méretű burgonya, 1 tojás, 1 evőkanál vaj, 20 dkg liszt, őrölt szerecsendió, só, 2 db piros kaliforniai paprika, 2 dl tejszín, 1 ág kakukkfű, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, reszelt parmezán sajt, 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
Hámozzuk meg a burgonyát, majd aprítsuk kisebb darabokra, és sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, majd krumplinyomón nyomjuk át. Tegyük egy tálba, üssük rá a tojást, tegyük hozzá a vajat, lisztet, ízesítsük sóval és kevés őrölt szerecsendióval. Még langyosan gyúrjuk közepesen kemény tésztává.

Tegyük lisztezett deszkára, osszuk négyfelé, és sodorjunk belőle vékony rudakat. Kezünkkel lapítsuk el kissé, majd vágjuk ujjnyi darabokra. Főzzük ki a nudlikat forrásban lévő sós vízben, majd, ha feljönnek a főzővíz tetejére, szűrőkanállal szedjük ki egy hideg vízzel telt edénybe, és utána szűrjük le.

Vágjuk négyfelé a jól megmosott paprikákat, magházát és az ereit vágjuk ki, utána csíkozzuk fel őket fél centis darabokra. Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük bele a felkarikázott fokhagymát.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Hevítsük addig míg a fokhagyma sülni nem kezd, utána tegyük bele a paprikacsíkokat. Tépkedjük rá a kakukkfűleveleket, daráljunk rá borsot és ízesítsük sóval. Közepes hőmérsékleten süssük addig, míg a paprika barnulni nem kezd, majd öntsük hozzá a tejszínt.

Forraljuk egy percig, utána keverjük hozzá a kifőzött nudlikat. Jól keverjük össze, és öntsük az egészet tűzálló sütőedénybe. Reszeljünk rá parmezán sajtot, majd süsük pirosra forró sütőben, 150 fokon, 20-25 perc alatt.