Halpogácsa spenótos mártogatóval

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
A halpogácsához: 3 db zsemle, 2 szál újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 40 dkg szálka nélküli halhús, csipetnyi őrölt szerecsendió, 1 db tojás, só, darált bors, olívaolaj a kisütéséhez

A spenótos mártogatóhoz: 1 db zöldpaprika, 1 szelet friss gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss korianderlevél vagy zöld petrezselyem, 2 evőkanál fehérborecet, 1 zöldcitrom leve, só, darált bors

Elkészítése:
Vágjuk kisebb darabokra a szálkanélküli halhúst, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Adjuk hozzá a kis darabokra felvágott zsemlét, a felkarikázott újhagymát és a fokhagymát.

Üssük rá a tojást, fűszerezzük szerecsendióval, őrölt borssal és ízesítsük sóval. Kapcsoljuk be a gépet, és rövid idő alatt zúzzuk pépesre.

Formázzunk belőle pogácsákat, majd serpenyőben felhevített olívaolajban süssük mindkét oldalát pirosra.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


A spenótos szószhoz ismét használjuk a gyorsvágó gépünket. Az alaposan megmosott és lecsepegtetett spenótleveleket tegyük a gépbe, adjuk hozzá a kisebb darabokra felvágott zöldpaprikát (aki szereti a csípős ízt, tehet bele az erősebb fajtából is), a gyömbérszeletet, fokhagymát és az összecsapkodott korianderlevelet.

Ízesítsük ecettel, citromlével, majd daráljunk rá borsot és sózzuk meg enyhén. Kapcsoljuk be a gépünket, és pépesítsük finomra.

Ha elkészült, tálaljuk a halpogácsákat nagy tányérra, köretnek kuszkuszt is készíthetünk hozzá. Mellé kis tálkákban szervírozzuk a fűszeres spenótmártogatót.