Mandarinos pecsenye

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
8 szelet csont nélküli sertés rövidkaraj, 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, 20 dkg apró szemű csiperkegomba, 2 evőkanál vörösáfonya lekvár, 2 db mandarin kifacsart leve, 3 egész mandarin, só, darált bors, sertéssült fűszerkeverék

Elkészítése:
Tegyük egymás mellé egy vágódeszkára a hússzeleteket, fedjük be őket fóliával, és kissé klopfoljuk meg. Csorgassuk meg kevés olívaolajjal, daráljunk rá borsot, majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Helyezzük egymás tetejére a befűszerezett húsokat egy tányérra, takarjuk le fóliával, és legalább fél órára tegyük a hűtőszekrénybe.

Forrósítsunk fel pár evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőbe, majd süssük meg benne erős lángon rövid idő alatt a szeleteket. Ha elkészültek, szedjük át egy tányérra.

Tegyük a serpenyőbe a megmosott gombákat (használjuk a hússütő serpenyőt, ha nem égett meg benne az olaj), ha szükséges, csorgassunk még rá olívaolajat, daráljunk rá borsot, és enyhén hintsük meg sóval.

Forrás: [origo]


Közepes lángon pároljuk pár percig, majd kanalazzuk rá a lekvárt, öntsük rá a mandarin levét, és jól forraljuk össze. Tegyük vissza a gombás mandarin közé a megsütött hússzeleteket, szórjuk a tetejére a meghámozott és gerezdjeire szétszedett mandarint és tálalás előtt forrósítsuk össze. Köretként a krumplipüré illik hozzá a legjobban.