Amy Winehouse kiruccant a rehabról

Vágólapra másolva!
Amy Winehouse brit énekesnő, bár csak 13 napja van elvonókúrán, a héten háromszor hagyhatta el a rehabilitációs központot - tegnap páldául azért, hogy meglátogatssa férjét, Blake Fielder-Civilt a börtönben. A közeli ismerősök szerint az énekesnőnek használ a kúra, és láthatóan egyre jobban van.
Vágólapra másolva!

Amy Winehouse brit énekesnő még csak két hete van elvonókúrán, de az elmúlt pár napban háromszor is megszakíthatta a terápiát: hétfőn beadta az amerikai vízumkérelmét, hogy elmehessen a hétvégi Grammy-díjátadó gálára, kedden a rendőrségen járt, ahol kihallgatták a róla készült, ominózus crack-es-kokainos videóval kapcsolatban, szerdán pedig meglátogatta férjét, Blake Fielder-Civilt a börtönben.

A fotók tanusága szerint a brit énekesnőnek jót tett az elmúlt, közel két hét "tisztasága", ismerősei szerint pedig az, hogy a férjét láthatja, komoly segítség lesz az elkövetkezendő időszak átvészelésében.

"Blake nagyon segítőkész, amiben csak tudja, támogatja a feleségét, Amy pedig nagyon várja ezeket a találkozásokat" - mondta el a pár egy közeli ismerős a Daily Mail-nek.

Kokain, crack és extasy

Az énekesnő körül hónapok óta burjánzó drog-botrány két hete egy, a Sun magazin birtokába jutott felvétel napvilágra kerülésével kulminálódott: a videón az énekesnő porrá tört ectasyt, kokaint és cracket szív, és bevallja, hogy korábban hat nyugtatót vett be, hogy "egy kicsit helyreálljon".

"Ha megkapjuk a teljes felvételt az újságtól, azonnal megvizsgáljuk, és azt is fontolóra vesszük, milyen jogi lépéseket kell tennünk" - nyilatkozta a botrány kirobbanása után a brit rendőrség szóvivője, aki a keddi kihallgatás kapcsán elmondta: Winehouse-t egyelőre nem tartóztatják le, csak felveszik a vallomását, ami a további nyomozáshoz elengedhetetlen.

A felvételeknek súlyos következményei lehetnek Winehouse karrierjére nézve is: például nem kapta meg az amerikai vízumot, így nem vehet részt a vasárnapi Grammy-díjátadón, annak ellenére, hogy hat kategóriában is jelölték.

Az énekesnő lemezkiadója - bár arról nem voltak hajlandóak nyilatkozni, mennyire teszi kockára Winehouse szerződését a videó - kijelentette, hogy "ez már túl sok", és "nagyon rossz példa Amy fiatal rajongóinak".

Amy Winehouse apja viszont kifejezetten "hálás" a magazinnak, miért nyilvánosságra hozta a videófelvételt.

"Ez a sokkoló videó lehet a megoldás a problémákra, hiszen többet nem lehet letagadni, hogy Amynek drogproblémái vannak" - jelentette ki Mitch Winehouse. "Talán ez a legjobb dolog, ami valaha történt vele az életben."